Η μέρα ξεκίνησε ονειρικά. Ηλιόλουστη, γαλανός ουρανός, άδεια πίστα. Η πρωινή υγρασία στέγνωσε γρήγορα και έπειτα το Mugello παραδόθηκε στους Rossi, Hayden και Bayliss που δοκιμάζει το νέο όπλο για το WSBK, την αγωνιστική Panigale.

Οι δύο εργοστασιακοί της Μπολόνια δοκίμασαν πολλά νέα εξαρτήματα και ρυθμίσεις στη Desmosedici GP12, μαζί και ένα νέο αλουμινένιο ψαλίδι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον επόμενο κιόλας αγώνα, στη Βαρκελώνη.

Επίσημα δεν ανακοινώθηκε κάτι, όμως ο πολυλογάς μηχανικός του Rossi, Alex Briggs, φανατικός του Twitter δεν μπόρεσε να κρατηθεί.

«Δεν μπορώ να μιλήσω ακριβώς για όσα κάναμε σήμερα, αλλά όλα πήγαν καλά. Μερικά από τα πράγματα που δοκιμάσαμε δεν ήταν αυτά που χρειαζόμαστε, αλλά δοκιμάσαμε και ορισμένα που έφεραν το χαμόγελο. Το πιο σημαντικό είναι ότι βρήκαμε αμέσως ένα καλό σετάρισμα. Αυτό σημαίνει ότι τα βασικά χαρακτηριστικά στα οποία καταλήξαμε στην Πορτογαλία δουλεύουν, καθώς αυτή είναι η τρίτη πίστα που τα δοκιμάζουμε».

Βρίσκονται σε καλό δρόμο λοιπόν, αλλά έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους.

«Δεν ενθουσιαζόμαστε εύκολα πλέον. Αλλά καθώς πλησιάζουμε όλο και περισσότερο τους πρώτους, κάθε βελτίωση έρχεται και πιο δύσκολα ή σε μικρότερη ποσότητα. Ωστόσο νομίζω ότι βαδίζουμε σωστά. Κατά τη γνώμη μου οι ρυθμίσεις μας στο Le Mans θα βοηθούσαν τον Rossi να κάνει καλό αγώνα και στο στεγνό. Ίσως όχι να τερματίσει 2ος αλλά όχι και πολύ μακρύτερα…»

Η αλήθεια είναι πως το Mugello μάλλον θα καθορίσει την απόφαση του Rossi να μείνει ή να φύγει, ειδικά τώρα που η αγορά των αναβατών βρίσκεται στα πάνω της λόγω… ζήτησης από τις εταιρείες.