Σίγουρα τέτοια οροφή δεν έχουμε ξαναδεί σε ανοικτό όχημα. Πρόκειται για το Savage Rivale Roadyacht GTS το οποίο θα χρησιμοποιεί μεταλλική οροφή με τηλεσκοπικό μηχανισμό!

Το Savage είναι cabrio, αλλά διαθέτει τέσσερις θέσεις και αντίστοιχα τέσσερις πόρτες που ανοίγουν αντίθετα, και προς τα επάνω. Εξίσου εντυπωσιακή είναι όμως και η οροφή του μοντέλου, που βλέπουμε για πρώτη φορά. Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο χρησιμοποιεί τηλεσκοπικό μηχανισμό, που μαζεύει τα κομμάτια της σκληρής οροφής και τα αποθηκεύει στο πίσω μέρος. Αυτή ονομάζεται Retractable Telescopic Multi Panel (RTMP), και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την εταιρεία Inalfa Roof Systems, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι κάνει χρήση υλικών όπως το ανθρακόνημα και το γυαλί. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία αναφέρει ότι χρειάστηκε ένας χρόνος για να φτάσει στο επίπεδο που βλέπετε, αλλά θα χρειαστεί ακόμη ένας για να την δούμε στο όχημα παραγωγής!

Τέλος, για την κίνηση του μοντέλου φροντίζει ένα σύνολο βενζίνης στα 6,2 λίτρα (V8) που με υπερτροφοδότηση, αποδίδει 670 ίππους και 730 Nm ροπής. Τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε 3,4 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 χ.α.ω.

Πηγή: autotriti.gr