Το 2012 αναμένεται συναρπαστικό για τους λάτρεις της αυτοκίνησης. Καινούρια μοντέλα θα δουν το φως της ημέρας τη νέα χρονιά και φημολογείται πως θα μας εντυπωσιάσουν όσο ποτέ.

Από 16κύλινδρα supercar και «αστρικά» GT, το μέλλον της αυτοκίνησης είναι προ των πυλών. Μέσα από την πλειάδα ωστόσο των μοντέλων που θα κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά, το delamagen διάλεξε τα 10 «διαμαντάκια» που περιμένουμε πώς και πώς.

No 10 – Donkervoort GTO

Το εξωφρενικό νέο GTO της Donkervoort θα είναι η έκπληξη από την Ολλανδία. Αγριωπό, με πόρτες τριζάτες αλά Koenigsegg, το νέο GTO θα είναι εφοδιασμένο με τον μάχιμο κινητήρα TSFI της Audi των 2,5 λίτρων και των 400 αλόγων. Όσο για το βάρος του, μιλάμε για 700 κιλάκια, ιδανική συνταγή δηλαδή για κάψιμο ελαστικών! Το «κακό παιδί» της Donkervoort αναμένεται το προσεχές καλοκαίρι, ενώ η τιμούλα του θα είναι κομματάκι τσιμπημένη: 100.000-150.000 ευρώ.

No 9 – Renault Twizy

Η Renault υποσχέθηκε πώς το 2012 θα είναι η χρονιά που θα γίνει πραγματικά «ηλεκτρική». Και η πλέον αναμενόμενη κυκλοφορία της είναι το παράξενο όχημα Twizy. Φουτουριστικό και πλήρως ηλεκτρικό (μηδενικοί ρύποι δηλαδή), το διθέσιο αυτό «κεφτεδάκι» καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αυτοκινήτου και… scooter και θα βγει στους δρόμους περί τον Μάρτιο, με τιμή γύρω στα 8.500 ευρώ.

No 8 – Lotus Evora GTE

Σχεδιασμένη αρχικά να κυκλοφορήσει μόνο στην Κίνα(!) σε 25 κομμάτια, η Evora GTE πυροδότησε τέτοια παγκόσμια φρενίτιδα που η Lotus το ξανασκέφτηκε και ετοιμάζεται τώρα να τη ρίξει και στην υπόλοιπη αγορά. Και πολύ καλά κάνει! Ελαφρύτερη, πλατύτερη και σαφώς πιο άγρια από τις υπόλοιπες Evora, η GTE φιγουράρει έναν V6 supercharged κινητήρα 3,5 λίτρων και 438 αλόγων, έτσι για να καλυτερέψει λίγο ο ήχος της! Μην περιμένεις απλώς να τη βρεις με λιγότερα από 120.000 ευρώ…