Τα καλά νέα είναι πως η Subaru έφτιαξε μία ειδική έκδοση του Impreza STI. Τα κακά νέα είναι πώς μόνο 300 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν και κανένα από αυτά δε θα φύγει από την Ιαπωνία. Η ίδια η εταιρεία το θεωρεί ως την κορωνίδα των βελτιώσεών της και ακολουθεί την ίδια «S» λογική των S203, S204 και S205.

Το αυτοκίνητο φέρει αμορτισέρ που έφτιαξε η Bilstein αποκλειστικά για αυτό, ελατήρια STi και αντιστρεπτικές δοκούς μπροστά και πίσω. Οι 19άρες ζάντες είναι της BBS και έγιναν μόνο για το S206, ενώ τα ελαστικά είναι τα Michelin Pilot Super Sport.

Κάτω από το καπό οι μηχανικοί της STi πείραξαν την ισορροπία βάρους ανάμεσα στα πιστόνια του 4κύλινδρου boxer turbo κινητήρα των 2,0 λίτρων, ενώ ξαναπρογραμμάτισαν τον εγκέφαλό του, ώστε να αποδίδει 320 ίππους και 431 Nm. Στη Subaru ισχυρίζονται πως το αυτοκίνητο έχει καλύτερη απόκριση και πως προσφέρει περισσότερη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Η αεροδυναμική έχει βελτιωθεί μέσω της νέας μάσκας, των πλευρικών ποδιών και της πίσω αεροτομής. Η εταιρεία έχει φτιάξει και το πακέτο NBR προς τιμή του 24ώρου αγώνα αντοχής του Nürburgring. Περιλαμβάνει οροφή και αεροτομή από carbon και θα διατεθεί σε 100 κομμάτια.

Πηγή: autotriti.gr