Παλαιότερες προσπάθειες για την παραγωγή ενός μονοθέσιου είχαν αντιμετωπιστεί με μάλλον όχι και τόσο ενθαρρυντικά σχόλια. Παρόλα αυτά, η Volkswagen, σχεδιάζει να παρουσιάσει τη δική της πρόταση για μονοθέσιο αυτοκίνητο μέσα στις επόμενες 2 βδομάδες.

Οι κατασκευαστές του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ισχυρίζονται ότι δεν θα παράγει καθόλου διοξείδιο του άνθρακα, καθώς θα περιφέρεται στους αστικούς δρόμους. Παραδέχονται ωστόσο ότι θα έχει περιορισμένες χρήσεις και δεν θα ενδείκνυται για ταξίδια σε αυτοκινητοδρόμους.

Η VW κρατάει επτασφράγιστο μυστικό το πώς θα είναι ακριβώς ο σχεδιασμός του, η τελική του και το πόσο θα κοστίζει. Η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει ένα «πλήρες πακέτο» υπηρεσιών προς τους πελάτες της, με το να τους πουλάει και ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Ελπίζει να γίνει δημοφιλές στους οδηγούς που επιθυμούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Όμως είναι γεγονός ότι τα μονοθέσια αυτοκίνητα είναι σχεδόν ανύπαρκτα στην ιστορία του αυτοκινήτου, αν εξαιρέσει κανείς ορισμένα αγωνιστικά. Από την άλλη με το να κάνεις μικρότερα αυτοκίνητα σημαίνει ότι μειώνεις και το βάρος, άρα και τις ανάγκες για ενέργεια.

Παρακάτω οι φωτογραφίες είναι από τον διθέσιο προκάτοχο του.