Στην 64η Έκθεση της Φρανκφούρτης η Subaru θα παρουσιάσει το πρωτότυπο BRZ, το οποίο θα οδηγήσει σε ένα ομώνυμο πισωκίνητο μοντέλο επιδόσεων που θα εμπλουτίσει τη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας. Το όλο εγχείρημα γίνεται σε στενή συνεργασία των ομίλων Fuji Heavy Industries Ltd και Toyota Motor Corporation.

Μπορεί ορισμένοι φανατικοί φίλοι της Subaru που έλκονται από την WRX ιστορία της εταιρείας να απογοητεύονται, αλλά η ιαπωνική εταιρεία αναπτύσσει τελευταία στενούς δεσμούς με την Toyota.

Η συνεργασία αυτή πρόκειται να διευρυνθεί περαιτέρω και να επεκταθεί και στην κατηγορία των sports cars. Μέχρι στιγμής, η Subaru –αντίθετα με την Toyota- ήταν ιδιαίτερα φειδωλή στις πληροφορίες, καθώς το μόνο που μας είχε δείξει ήταν ένα πλαίσιο στην προηγούμενη Έκθεση της Γενεύης.

Αυτό, όμως, πρόκειται να αλλάξει, καθώς η Φρανκφούρτη είναι το σκηνικό που επέλεξε η εταιρεία για να μας συστήσει με το νέο της «technology concept», το SUBARU BRZ PROLOGUE – BOXER Sports Car Architecture II, το οποίο θα οδηγήσει στο μοντέλο παραγωγής.

Η Fuji Heavy Industries Ltd, ο όμιλος στον οποίο ανήκει η Subaru, ανακοίνωσε επίσημα το όνομα που θα φέρει το νέο της μοντέλο. Πρόκειται για το αρκτικόλεξο BRZ, με τα τρία γράμματα να αντιπροσωπεύουν τα εξής: Boxer (κινητήρες), Rear-wheel drive (πίσω κίνηση) και Zenith (ζενίθ) .

Το όνομα δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς οι ιθύνοντες της εταιρείας ήθελαν κάτι που να αντανακλά το πάθος της Subaru για την αυτοκίνηση, αλλά και το σήμα κατατεθέν της ιαπωνικής φίρμας, που δεν είναι άλλο από τους οριζόντια τοποθετημένους κινητήρες boxer. Η έναρξη της παραγωγής του Subaru BRZ έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2012.

Πηγή: autotriti.gr