Η Ford σήμερα είναι μια εταιρεία που προσπαθεί να ανακάμψει μετά την οικονομική κρίση που συγκλόνισε την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Για πρώτη φορά τα πράγματα φαίνεται να βελτιώνονται συνεχώς, τόσο στον τομέα της παραγωγής και των πωλήσεων όσο και σε ότι αφορά την κερδοφορία.

Μετά τις περικοπές σε εργατικό προσωπικό και μισθούς, την παραγωγή ποιοτικών αυτοκινήτων πολλοί αναρωτιούνται μήπως έφθασε το πλήρωμα του χρόνου προκειμένου να παρουσιασθεί ένα καινούργιο supercar.

Οι αναμνήσεις από το πρόσφατο πείραμα με το GT δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Αφού σχεδιαστικά και αισθητικά το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικό, σε ό,τι όμως αφορά τον κινητήρα και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη υπήρξαν πολλές ενστάσεις και παράπονα.

Στην Ford λοιπόν σκέφτονται πως μπορεί ο άμεσος ανταγωνιστής τους στην αμερικάνικη αγορά να είναι το Chevrolet Corvette ZR1, όμως το supercar που θα κατασκευάσουν θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιπαρατεθεί και σε άλλα, πιο εξωτικές μηχανές απόλαυσης, όπως Ferrari και Lamborghini.

Έτσι λοιπόν, το πρότζεκτ για το μοντέλο που θα αποτελέσει την συνέχεια του GT μπορεί να …τρέχει, όμως οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι ελάχιστες.

Πηγή: auto24.gr