Μετά την υιοθέτηση της τεχνολογίας υπερτροφοδότησης TwinPower και στους «βασικούς» δίλιτρους κινητήρες της, με την απόδοση να αγγίζει πλέον τους 245 ίππους, η BMW θα χρησιμοποιήσει την εν λόγω τεχνολογία και για τα μελλοντικά μικρά ή ακόμη και για τα μίνι μοντέλα που θα μας παρουσιάσει.

Τα τελευταία δημοσιεύματα από τον αμερικάνικο ειδικό τύπο, σχετικά με τη BMW, αναφέρουν ότι η γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τη γνωστή τεχνολογία υπερτροφοδότησης που ονομάζει TwinPower Turbo σχεδόν σε όλα τα μικρά αλλά και μίνι αυτοκίνητα που θα μας παρουσιάσει στο μέλλον.

Έτσι, στα πλαίσια που τη θέλουν να μειώνει τις εκπομπές ρύπων CO2 κατά 25% έως το 2020 (μετά από ανάλογη μείωση της τάξης του 30% που έχει ήδη κάνει μεταξύ 1995-2010), η φίρμα θα εξοπλίσει με την τεχνολογία TwinPower Turbo τόσο τους τετρακύλινδρους όσο και τους τρικύλινδρους μελλοντικούς κινητήρες της.

Το σύστημα TwinPower Turbo σε κάθε περίπτωση θα αναβαθμιστεί αλλά και θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα (αφού θα έχουμε μικρές χωρητικότητες), ενώ τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι κινητήρες θα είναι άμεσου ψεκασμού, με τελευταίας τεχνολογίας λειτουργία Valvetronic που ως στόχο θα έχει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ιπποδύναμη από μικρούς κινητήρες.

Το πρώτο μοντέλο με τους εν λόγω κινητήρες θα είναι το επόμενης γενιάς Mini που αναμένεται το 2014, ενώ θα ακολουθήσει ένα αντίστοιχα μικρό και προσθιοκίνητο μοντέλο της BMW την επόμενη χρονιά.

Πηγή: autotriti.gr