O Rubens Barrichello σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του τετραήμερου τεστ στην Jerez, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εβδομάδα για την ομάδα της Williams στη νότια Ισπανία. Ήταν η πρώτη φορά φέτος που έβρεξε σε τεστ δοκιμών εξέλιξης, ωστόσο οι ομάδες δεν πρόλαβαν να κάνουν πολλούς γύρους με τα ελαστικά βροχής της Pirelli (καθώς δεν έχουν βρει ακόμα ευκαιρία να τα δοκιμάσουν), αφού οι ουρανοί άνοιξαν μονάχα στα τελευταία 15 λεπτά της διαδικασίας. Οι θερμοκρασίες που επικρατούσαν στη Jerez σήμερα ήταν αρκετά πιο χαμηλές από τις προηγούμενες ημέρες, ενώ έπνεε και αρκετά δυνατός άνεμος, ο οποίος επηρέαζε την αεροδυναμική συμπεριφορά των μονοθεσίων.

Ο Barrichello ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να κατέβει κάτω από το 1:20 αυτό το τετραήμερο στη Jerez, ωστόσο, το γεγονός αυτό απλά αποδεικνύει ότι οι κορυφαίες ομάδες δεν έχουν αποκαλύψει ακόμα τις πλήρεις δυνατότητές τους. Αυτό είναι λογικό, καθώς εξερευνούν τις δυνατότητες set-up των καινούργιων μονοθεσίων τους και αυτό γίνεται καλύτερα με υψηλά φορτία καυσίμου. Ένα καλό στήσιμο με γεμάτα ρεζερβουάρ, θα είναι καλό και χωρίς πολλά καύσιμα, ενώ το αντίθετο δεν ισχύει σχεδόν ποτέ.

Ο χρόνος του Barrichello σημειώθηκε στον πρώτο γύρο ενός εντυπωσιακού stint το πρωί, αποτελούμενου από 8 περάσματα. Ο τρόπος με τον οποίο έπεσε ο ρυθμός του Βραζιλιάνου συνιστά ότι δε χρησιμοποιούσε τα πολύ μαλακά ελαστικά της Pirelli. O Barrichello σημείωσε και το μεγαλύτερο stint που έχουμε δει μέχρι στιγμής στις φετινές χειμερινές δοκιμές, κάνοντας 25 γύρους. Ωστόσο, αργά το απόγευμα ο Βραζιλιάνος αναγκάστηκε να παρκάρει την FW33 στην πίστα, λόγω μιας διαρροής υδραυλικών που παρουσιάστηκε. Εντούτοις, η ομάδα ανακοίνωσε ότι δεν είχε σημαντικές βλάβες στη Jerez. Σήμερα, η Williams δε χρησιμοποιούσε KERS.

Πηγή: 4troxoi.gr