Το Grand Prix Μεξικού, ο 20ός φετινός αγώνας της Formula 1, ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικός και επεισοδιακός και είχε για νικητή τον Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari, ο οποίος πανηγύρισε για 4η φορά στην καριέρα του, σε έναν από τους τελευταίους αγώνες του στα κόκκινα. Ο Λάντο Νόρις με τη McLaren ήταν επίσης ταχύτατος και τερμάτισε 2ος, μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρκ, που ανέβηκε στο βάθρο και συμπλήρωσε το 1-3 της Ferrari. Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull έλαβε 20 δευτερόλεπτα ποινή για την οδήγησή του στον αγώνα και τερμάτισε στην 6η θέση.

Στο Πρωτάθλημα Οδηγών το προβάδισμα του Μαξ Φερστάπεν παραμένει, αλλά η 2η θέση του Λάντο Νόρις σε συνδυασμό με την 6η θέση του Ολλανδού μείωσε τη διαφορά τους κατά 10 βαθμούς και την έφερε στους 47, με τέσσερις αγώνες (συν δύο Σπριντ) να απομένουν μέχρι το τέλος. Στους κατασκευαστές, η Ferrari πέρασε τη Red Bull στη δεύτερη θέση και βάζει στο στόχαστρο τη McLaren, που προηγείται κατά 29 βαθμούς

Το πρωτάθλημα δεν σταματά και απλώς μεταφέρεται νοτιότερα για τον επόμενο αγώνα, που είναι του GP Βραζιλίας το προσεχές Σαββατοκύριακο 1-3 Νοεμβρίου.