Η Skoda παρουσίασε το καινούργιο της ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο και πρόκειται για το Enyaq RS Race concept, που είναι αρκετά υποσχόμενο.

Το Skoda Enyaq RS Race concept έχει καλύτερο στήσιμο, ενώ έχει δεχτεί τροποποιήσεις σε προφυλακτήρες αμορτισέρ και ελατήρια, ενώ φέρει νέο σύστημα πέδησης υψηλών επιδόσεων, σκουρόχρωμα περιβλήματα φώτων, αεροδυναμικές ζάντες 20 ιντσών. Επίσης, διαθέτει ένα τεράστιο πίσω φτερό που συνήθως εντοπίζεται σε αγωνιστικά αυτοκίνητα ανάβασης λόφου.

Το CARBUZZ έγραψε ότι η Škoda απογύμνωσε την καμπίνα του βασικού Enyaq, αφαιρώντας τα πίσω καθίσματα και προσθέτοντας έναν κλωβό κύλισης για την ασφάλεια στην πίστα.

Επιπλέον, τα καθίσματα έχουν αντικατασταθεί από τύπου μπάκετ, ενώ η Skoda τοποθέτησε ένα premium ηχοσύστημα Havas υποσχόμενη «συναρπαστικό ήχο». Μάλιστα, το συνολικό βάρος του οχήματος είναι αισθητά μειωμένο σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα, λόγω της χρήσης βιοσύνθετων εξαρτημάτων, με ενσωματωμένες ίνες λιναριού τόσο στο αμάξωμα όσο και στην καμπίνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά τα θετικά χαρακτηριστικά του, το Enyaq RS Race concept υστερεί σε ισχύ. Συγκεκριμένα, τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία 82 kWh, με αποτέλεσμα να αποδίδει 340 ίππους και 402 lb-ft ροπής.

Μέχρι στιγμής, το όχημα παραμένει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει ως βάση για να αναπτύξει παρόμοια αμάξια που θα μπορούν να οδηγηθούν στο δρόμο.