Η Mercedes ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια ειδική έκδοση της AMG GT 63 Pro 4Matic+, την οποία θα λανσάρει με την ονομασία Mercedes-AMG GT 63 PRO 4MATIC+ «Motorsport Collectors Edition».

Παγκοσμίως θα παραχθούν μόλις 200 μοντέλα με την ειδική έκδοση να αντλεί επιρροές από τη συνεργασία της αυτοκινητοβιομηχανίας με την Petronas, ενώ καταφθάνει εγκαίρως για το Grand Prix F1 της Σιγκαπούρης. Μάλιστα, η ομάδα Mercedes F1 θα τρέξει με ειδικό χρώμα προς τιμήν της 50ης επετείου της Petronas.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ, το αμάξι μηχανικά παραμένει αμετάβλητο με V8 twin-turbo των 4,0 λίτρων απόδοσης 603 ίππων, με ροπή που φτάνει τα 627 lb-ft. Επίσης, παραμένουν αμετάβλητα και μια σειρά από μηχανικές αναβαθμίσεις στην αεροτομή και την ψύξη επιτρέπουν στην AMG GT 63 Pro να φτάσει την τελική ταχύτητα των 197 km/h, στην πορεία φτάνοντας τα 124 km/h από στάση σε 10,9 δευτερόλεπτα. Αυτά τα νούμερα για την ειδική έκδοση.

Η ειδική έκδοση της AMG GT θα κυκλοφορήσει με τιρκουάζ αποχρώσεις και βασική βαφή μια σκούρα απόχρωση του Obsidian Black Metallic εμπνευσμένη από τα εκτεθειμένα ανθρακονήματα του μονοθεσίου της F1.

Επιπλέον, θα διαθέτει γυάλινη οροφή και ένα έμβλημα AMG θα κοσμεί τις μπροστινές πόρτες. Το εσωτερικό λοιπόν, αναμένεται να φαίνεται αριστοκρατικό, με σκούρα φινιρίσματα που θα περιέχουν τιρκουάζ πινελιές.

Τα καθίσματα θα είναι επενδεδυμένα με μαύρο δέρμα Nappa και ανάγλυφα με τα εμβλήματα της AMG στα προσκέφαλα. Μάλιστα, κάθε αμάξι θα διαθέτει στην κεντρική κονσόλα ένα σήμα «1 από 200», που θα υποδηλώνει τα 200 μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.