Η DS απέτισε φόρο τιμής στο Citroën SM που βγήκε στην αγορά τη δεκαετία του 1070, κυκλοφορώντας ένα καινούργιο αυτοκίνητο, με το νέο μοντέλο να ονομάζεται SM Tribute.

Το νέο όχημα διατηρεί πολλά από τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά, όπως τις αρχικές διαστάσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ, είναι μόλις 1,18 ίντσες μακρύτερο και 0,78 ίντσες ψηλότερο από το Citroën SM.

Με βάση το δημοσίευμα, το νέο αμάξι διαθέτει ζάντες 22 ιντσών, ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί η τιμή του, όπως και η τελική απόδοση του.

Έπειτα, στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, η καμπίνα του SM Tribute είναι μοντέρνα και πολυτελής, συνδυάζοντας θέματα από το αρχικό αυτοκίνητο με σύγχρονη τεχνολογία και φουτουριστικά στοιχεία. Στα στοιχεία που έχουν δανειστεί από το SM της δεκαετίας του ’70 περιλαμβάνονται το καμπυλωτό σχήμα του ταμπλό και τα όργανα σε οβάλ σχήμα.

Επίσης, η κεντρική κονσόλα καμπυλώνεται προς τον οδηγό και εμφανίζει το σύστημα πλοήγησης, μαζί με χειριστήρια για τον επιλογέα ταχυτήτων και άλλες λειτουργίες του οχήματος. Ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων βρίσκεται πίσω από το τιμόνι steer-by-wire.

Η DS βάλει στο εσωτερικό ένα μείγμα δέρματος στο χρώμα του ιβουάρ και Alcantara. Οι λεπτομέρειες στις κάρτες των θυρών διαθέτουν στοιχεία φωτισμού, ενώ τα καθίσματα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έργο τέχνης, καθώς διαθέτουν σμιλεμένες πλάτες καθισμάτων που καταλήγουν στα μαξιλάρια.

«Συνολικά, αυτή είναι η καθαρή κατεύθυνση προς την οποία η DS πιστεύει ότι η πολυτέλεια οδεύει», έγραψε το CARBUZZ, προσθέτοντας ότι το νέο όχημα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ηλεκτρικό.