Η Mercedes-AMG ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το πιο extreme αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει μέχρι τώρα, με το συγκεκριμένο όχημα να θεωρείται σπάνιο, αναβαθμίζοντας το κύρος της εταιρείας.

Το μοντέλο αναπτύσσεται από κοινού με την Pininfarina και βασίζεται στο PureSpeed Concept, με το καινούργιο όχημα να συνδυάζει τα θετικά χαρακτηριστικά των δύο εκδόσεων.

Το PureSpeed Concept

Χωρίς οροφή, διαθέτει ένα halo roll bar τύπου F1, ένα μικρό προστατευτικό παραβάν και ένα ζευγάρι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα κράνη που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να μεγιστοποιήσουν τη ροή του αέρα του speedster. Η σχεδίαση επίσης, είναι εμπνευσμένη από το hypercar Mercedes-AMG ONE και το Affalterbach.

Το πιο extreme αυτοκίνητο που κατασκεύασε η Mercedes

Δημοσίευμα του CARBUZZ έγραψε ότι πρόκειται να κατασκευαστούν μόνο 250 μοντέλα, αλλά δεν έχει οριστεί ακόμα η τιμή, γιατί οι δοκιμές είναι σε εξέλιξη για να ορίσουν τα στοιχεία των επιδόσεων.

Η Mercedes έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά ταξίδια για να δοκιμάσει το καινούργιο της αυτοκίνητο, ενώ σχεδιάζει να το δοκιμάσει και στη διάσημη πίστα δοκιμών Nardò. Στόχος της εταιρείας είναι το όχημα να απευθύνεται σε συλλέκτες, σε λάτρεις των ράλι και σε οδηγούς που τούς αρέσει να δοκιμάζουν γρήγορα αυτοκίνητα στην πίστα.