Ο Μαξ Φερστάπεν ήθελε να πάρει την pole position μπροστά στους συμπατριώτες του, ο Λάντο Νόρις όμως είναι αυτός που θα εκκινήσει από την 1η θέση στο γκραν πρι της Formula 1 στην Ολλανδία, αφήνοντας στη 2η τον παγκόσμιο πρωταθλητή, στην 3η τον Όσκαρ Πιάστρι και στην 4η τον Τζορτζ Ράσελ.

Ο Φερστάπεν ήταν το φαβορί, ο Νόρις, όμως, ήταν ο πιο γρήγορος στην Ολλανδία και με χρόνο 1:09.673 εξασφάλισε την pole position για τον αγώνα της Κυριακής (25/8). Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του οδηγού της McLaren, πήρε τη 2η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές με 1:10.029 και θα προσπαθήσει να «εκδικηθεί» παίρνοντας τη νίκη την Κυριακή.

Από εκεί και πέρα, ο έτερος οδηγός της McLaren, Όσκαρ Πιάστρι, πήρε την 3η θέση με 1:10.172 ενώ ο Τζορτζ Ράσελ με Mercedes θα εκκινήσει από την 4η έχοντας κάνει 1:10.244 στα δοκιμαστικά.

Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Πέρεζ, Λεκλέρ, Αλόνσο, Άλμπον, Στρολ και Γκασλί, με την προσοχή όλων πλέον να στρέφεται στον αγώνα της Κυριακής, η εκκίνηση του οποίου είναι στις 16:00.

Κατατακτήριες δοκιμές Formula 1 στην Ολλανδία