Η BMW M GmbH διευρύνει την γκάμα της στην κατηγορία οχημάτων υψηλών επιδόσεων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της. Η νέα M5 Touring συνδυάζει εξαιρετική δυναμική στο δρόμο και την πίστα με έναν ευπροσάρμοστο εσωτερικό χώρο για καθημερινή χρήση, σπορ δραστηριότητες και μακρινά ταξίδια. Πρόκειται για το τρίτο από τα τρέχοντα μοντέλα της οικογένειας BMW M που τροφοδοτείται από το σύστημα κίνησης M Hybrid, στο οποίο ένας υψηλόστροφος V8 κινητήρας υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα με εξαιρετικά γρήγορη παροχή ισχύος. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης και ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδουν μέγιστη ισχύ 535 kW/727 hp και μέγιστη ροπή 1.000 Nm.

Η μετάδοση ισχύος μέσω του 8τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων M Steptronic, το σύστημα τετρακίνησης M xDrive, το ενεργό διαφορικό M και η ειδική τεχνολογία πλαισίου M είναι προσαρμοσμένα με ακρίβεια στα χαρακτηριστικά απόδοσης του υβριδικού συστήματος κίνηση. Η νέα M5 Touring επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 3,6 δευτερόλεπτα, προσφέροντας παράλληλα εξαιρετική ελαστικότητα και ακρίβεια σε ιδιαίτερα δυναμικές καταστάσεις οδήγησης.

Η νέα BMW M5 Touring θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Monterey Car Week στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ στα μέσα Αυγούστου 2024. Το λανσάρισμα στην αγορά τον Νοέμβριο του ιδίου έτους θα ακολουθήσει αμέσως μετά την έναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιο του Group στο Dingolfing.