Η premium Ισπανική μάρκα Cupra (ανήκει στο γκρουπ Seat)παρουσίασε τα ανανεωμένα μοντέλα της Formentor και Leon, που θα ενισχύσουν τη θέση της μάρκας στην αγορά, ειδικά το Leon που επανασχεδιάστηκε προκειμένου να γίνει ένα αυτόνομο μοντέλο.

Cupra Formentor 

Το νέο Formentor υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Cupra που χαρακτηρίζεται από το εμπρός μέρος (θυμίζει ρύγχος καρχαρία), τους τριγωνικούς Matrix LED προβολείς και το ενσωματωμένο και φωτιζόμενο λογότυπο της μάρκας στο πίσω φως 

Μία πρόσφατα σχεδιασμένη και βελτιωμένη διεπαφή HMI και η χρήση βιώσιμων υλικών αναβαθμίζουν την ποιότητα στο εσωτερικό.

Επίσης, το πετυχημένο εμπορικά μοντέλο  αποκτά ένα νέο κινητήρα βενζίνης (TSI) που αποδίδει 333 ίππους (245kW) με τεχνολογία κατανομής ροπής (torque splitter) καθώς και προαιρετικά φρένα της Akebono  και σύστημα εξάτμισης από την Akrapovič.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει μια νέα γενιά plug-in υβριδικών μονάδων(e-hybrid), με ισχύ έως και 272 ίππους (200kW) και περισσότερα από 100χλμ αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας.

Το Formentor (με περισσότερες από 120.000 παραδόσεις παγκοσμίως το 2023), σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται στη Βαρκελώνη και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο του Martorell. Οι τιμές στην Ελλάδα ξεκινούν από τα 36.590 ευρώ (1.5 TSI, 150hp) και φθάνουν τα 54.990 ευρώ (2.0 TSI 333hp VZ DSG 4DRIVE).

Cupra Leon

Το νέο Cupra Leon με την σειρά του, επανασχεδιάστηκε και βελτιώθηκε για να γίνει ένα αυτόνομο μοντέλο. Και στις δύο εκδόσεις του (5θυρη και Sportstourer) υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας (ρύγχος καρχαρία) με τους τριγωνικούς Matrix LED προβολείς και το ενσωματωμένο και φωτιζόμενο λογότυπο Cupra στο κέντρο των πίσω φώτων.

Η αναβαθμισμένη ποιότητα του εσωτερικού χαρακτηρίζεται από την βελτιωμένη διεπαφή HMI και την χρήση βιώσιμων υλικών.

Επιπλέον, το Leon Sportstourer αποκτά νέο κινητήρα βενζίνης (TSI), απόδοσης 333 ίππων (245kW) με τεχνολογία κατανομής ροπής (torque splitter) και – προαιρετικά – φρένα της Akebono, που το καθιστούν το ισχυρότερο Leon όλων των εποχών.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει (όπως και το Formentor), την νέα γενιά plug-in υβριδικών μονάδων (eHybrid), με ισχύ έως και 272 ίππους (200kW) και περισσότερα από 100 χλμ αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας.

Οι τιμές του μοντέλου ξεκινούν από τα 31.490 ευρώ (1.5 TSI 150hp) για την 5θυρη έκδοση και 42.990 (1.5 TSI 204hp Leon DSG e-Hybrid) για την Sportstourer.