Η στρατηγική της Toyota να πάει κόντρα στο ρεύμα της εποχής για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να λοιδορήθηκε, αλλά φαίνεται να δικαιώνεται με βάση τα στοιχεία από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η Ένωση Εμπόρων Νέων Αυτοκινήτων ανέφερε ότι οι εγγραφές νέων EV επιβραδύνονται στην Πολιτεία.

Ειδικά η Tesla, κάποτε αγαπημένη των οδηγών στην Καλιφόρνια, σημείωσε πτώση 7,8% μέχρι το πρώτο τρίμηνο του έτους. Εξακολουθεί να κατέχει το 11,6% της αγοράς, γεγονός που την καθιστά ηγέτη στα EV, αλλά η Toyota σημείωσε αύξηση 9,3% στις εγγραφές σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους με 16,6% της αγοράς.

Επίσης, η τάση γίνεται σαφέστερη συγκρίνοντας το πρώτο τρίμηνο του 2023 με το πρώτο τρίμηνο του 2024. Οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά ποσοστό 2,8% και τα plug-in υβριδικά οχήματα σημείωσαν πολύ μεγαλύτερη αύξηση κατά 9%.

Ο πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda μίλησε στο CARBUZZ για τη στρατηγική της εταιρείας του, αναφέροντας πως «η αποδυνάμωση της ζήτησης EV και η αύξηση της ζήτησης υβριδικών στην Καλιφόρνια μπορεί να προδικάσει πώς η υπόλοιπη χώρα θα υιοθετήσει δεύτερα στο μέλλον. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι αυτό είναι ήδη ένα εθνικό φαινόμενο».

Ο πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda