Μια τρανσέξουαλ που πρόσφατα είχε απελευθερωθεί από φυλακή στο Όρεγκον των ΗΠΑ, λήστεψε μια τράπεζα στο Ουαϊόμινγκ, κατόπιν βγήκε από το κατάστημα, μοίρασε τα χρήματα σε περαστικούς και κάθισε να περιμένει τους αστυνομικούς ώστε να συλληφθεί ξανά και να επιστρέψει στη φυλακή! Οι αστυνομικοί δήλωσαν πως η 59χρονη Linda Patricia Thompson τούς είπε ότι ήθελε να μπει ξανά στη φυλακή.

Η Thompson δήλωσε πως δεν ένιωθε ασφάλεια στους δρόμους όταν άγνωστοι της επιτέθηκαν και τη χτύπησαν σε ένα πάρκο. Επιπλέον, εξήγησε πως δεν της έδωσαν δωμάτιο σε καταφύγιο αστέγων και μην αντέχοντας να μένει στο δρόμο αποφάσισε να ληστέψει την τράπεζα.

Παλιότερα, η ίδια είχε δώσει συνέντευξη στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τρανσέξουαλ κρατούμενοι.

Η Thompson εξιστορεί, μέσω αρκετών συνεντεύξεων στο «Cruel and Unusual», την εμπειρία της ως τρανσέξουαλ στις φυλακές. Η πιο συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν ευνουχίστηκε μόνη της σε σωφρονιστικό κατάστημα στο Idaho σε μια προσπάθεια να αποκτήσει πρόσβαση σε ορμονική θεραπεία.

«Όταν έκοψα το πράγμα αυτό, ήταν σαν 10.000 τόνοι μίσους και εχθρότητας προς τον εαυτό μου να έφυγαν από τον ώμο μου», είχε πει στο φιλμ. «Μπορούσα να πετάξω… ήμουν ελαφριά, ήμουν ευτυχισμένη. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, αγαπούσα τον εαυτό μου».

Thompson2 Thompson3