Η ισραηλινή κυβέρνηση άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι η έρευνα που διεξάγει ο στρατός για την αεροπορική επιδρομή που σκότωσε εργαζόμενους ανθρωπιστικής βοήθειας της World Central Kitchen (WCK) στη Λωρίδα της Γάζας ενδέχεται να διαρκέσει εβδομάδες.

Το Ισραήλ από την αρχή παραδέχθηκε την επιδρομή κάνοντας λόγο για επιχειρησιακό δυστύχημα.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς τα ευρήματα θα ξεκαθαρίζουν, με διαφάνεια θα μοιραστούμε τα αποτελέσματα με τους πολίτες», δήλωσε η εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Ρακέλα Καράμσον.

Σύμφωνα με τη washingtonpost.com σκοτώθηκαν επτά άτομα, με τα θύματα να είναι Βρετανοί, Πολωνοί, Αυστραλοί, Παλαιστίνιοι και ένας Αμερικανός-Καναδός εργαζόμενος με διπλή υπηκοότητα.

Η Δύση ζήτησε να γίνουν έρευνες, ενώ ο πρωθυπουργός της Ισπανίας χαρακτηρίζει «ανεπαρκείς» και «απαράδεκτες» τις εξηγήσεις του Ισραήλ σχετικά με την επίθεση

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κατάρ, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, ο Πέδρο Σάντσεθ είπε ότι περίμενε «πολύ πιο λεπτομερείς» εξηγήσεις από τον ισραηλινό ομόλογό του.

Ο ιδρυτής της WCK, ο σεφ Χοσέ Αντρές, σχολίασε «ράγισε η καρδιά μου», αναφερόμενος στους «αγγέλους» με τους οποίες ανέφερε πως συνεργάστηκε «στην Ουκρανία, στη Γάζα, στην Τουρκία, στο Μαρόκο, στις Μπαχάμες, στην Ινδονησία», τονίζοντας πως δεν είναι «απρόσωποι» ούτε «ανώνυμοι» και καλώντας τον στρατό του να Ισραήλ να «σταματήσει τους σκοτωμούς χωρίς διάκριση».