Την απάντησή της για ένα βίντεο που έγινε viral έδωσε λίγους μήνες μετά την παραίτησή της από την πρωθυπουργία της Φινλανδίας η Σάνα Μαρίν. Η νεαρή πολιτικός κατάφερε μέσα στα τέσσερα χρόνια της θητείας της ως πρωθυπουργός της Φινλανδίας να δεχτεί διεθνείς επαίνους για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα όπως η πανδημία, η κλιματική κρίση αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ωστόσo, εκτός από την πολιτική της διαδρομή κρίθηκε και για ζητήματα που αφορούν την προσωπική της ζωή. Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που την έδειχνε να χορεύει ξέφρενα σε ένα πάρτι με φίλους της και έγινε viral. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Στο παρελθόν είχε επικριθεί, επειδή συμμετείχε σε πάρα πολλά μουσικά φεστιβάλ και πήγαινε συχνά σε πάρτι «αντί να κυβερνήσει». Οι επικριτές της έλεγαν πως η στάση της δεν ταίριαζε για πρωθυπουργό.

Για το επίμαχο βίντεο, που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, την πολιτική ζωή του τόπου της αλλά και το πώς είναι σήμερα, που βρίσκεται εκτός πολιτικής, μίλησε σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο «Elle» η Σάνα Μαρίν.

Στην εκτενή συνέντευξή της στο «Elle», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, η Μαρίν εξηγεί, μεταξύ άλλων, τη γέννηση της ιστορικής απόφασης του ΝΑΤΟ για ένταξη της Φινλανδίας στην βορειοατλαντική συμμαχία. Λέει ότι ο λόγος πίσω από την ένταξη ήταν η επιθυμία να διασφαλιστεί ότι η Φινλανδία δεν θα ξαναζήσει ποτέ πόλεμο. Σύμφωνα με την Μαρίν, η υποστήριξη της Ουκρανίας πρέπει να είναι γενναία και δυνατή. «Είναι πραγματικά σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο και ότι η Ρωσία θα χάσει. Αυτό δεν αφορά μόνο την Ουκρανία ή την Ευρώπη, αλλά ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο. Εάν οι αυταρχικές χώρες πιστεύουν ότι μπορούν να ενεργήσουν έτσι και να καταλάβουν άλλες χώρες, κανείς δεν είναι ασφαλής», είπε η Μαρίν.

Η πρών πρωθυπουργός της Φινλανδίας σχολίασε, επίσης, τις διάφορες διαμάχες που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της θητείας της. Τον Αύγουστο του 2022 η Μαρίν δήλωσε ξανά ότι το πραγματικό πρόβλημα στα μάτια των επικριτών της δεν ήταν ότι χόρευε, αλλά ότι «έδειχνε πολύ σέξι» και «ντυνόταν διαφορετικά από ό,τι υποθέτουν οι άνθρωποι».

Η Μαρίν λέει ότι από τη διαρροή του βίντεο στο κοινό ένιωσε σαν να εισβάλουν στην ιδιωτική της ζωή. «Το βίωσα ως προσωπική επίθεση, το συναίσθημα ήταν αληθινό».