Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο διάσημος συγγραφέας, Πολ Όστερ, μετά τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Ο συγγραφέας έγινε γνωστός από τα μυθιστορήματά του με φόντο τη Νέα Υόρκη και πρωταγωνιστές συχνά περιθωριακούς ή αποπροσανατολισμένους.

Ο λογοτέχνης νοσηλευόταν στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center.

«Ο σύζυγός μου διαγνώστηκε πως έχει καρκίνο τον Δεκέμβριο, ήταν άρρωστος τους προηγούμενους μήνες», είχε γράψει η σύζυγός του, Σίρι Χούστβεντ, επίσης συγγραφέας, μέσω Instagram για τη μάχη που έδινε ο Πολ Όστερ.

Σύμφωνα με τη συνάδελφό του, Τζάκι Λάιντεν, ο Όστερ πέθανε την Τρίτη λόγω των επιπλοκών από τον καρκίνο του πνεύμονα. Ο Όστερ γεννήθηκε στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ το 1947 και σύμφωνα με τον ίδιο η συγγραφική του ζωή ξεκίνησε σε ηλικία 8 ετών, όταν δεν μπόρεσε να πάρει αυτόγραφο από τον παίχτη του μπέιζμπολ, Willie Mays, επειδή ούτε ο ίδιος ούτε οι γονείς του είχαν μαζί τους μολύβι στον αγώνα. Από τότε έπαιρνε παντού μαζί του ένα μολύβι. «Αν υπάρχει ένα μολύβι στην τσέπη σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μια μέρα να μπείτε στον πειρασμό να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε», έγραψε σε δοκίμιό του το 1995.

Τον Απρίλιο του 2022, ο γιος του Όστερ και της Ντέιβις, Ντάνιελ, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Τον Μάρτιο του 2023, έγινε γνωστό ότι ο συγγραφέας είχε ξεκινήσει θεραπεία για καρκίνο με τον οποίο είχε διαγνωστεί τον Δεκέμβριο του 2022.