Στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση κατέληξαν 80 καλεσμένοι από έναν γάμο στο Μεξικό, καθώς κατανάλωσαν μενού τεσσάρων πιάτων που τους σέρβιραν στη δεξίωση.

Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο (27/04) στην πόλη Κουερναβάκα.

Όπως αναφέρει η «Daily Mail» μια γυναίκα είπε ότι έφτασε αργά στη δεξίωση και τα πρώτα πιάτα άρχισαν να σερβίρονται περίπου στις 18:00. Δύο ώρες αργότερα παρατήρησε ότι πολλοί από τους καλεσμένους είχαν αρχίσει να αισθάνονται αδιαθεσία, με την ίδια να μη δίνει ιδιαίτερη σημασία και να ζητά να της φέρουν το γεύμα της.

Στη συνέχεια της αφήγησής της αναφέρει ότι κατανάλωσε ένα ορεκτικό με άγρια μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί, ενώ υπήρχε και μια άλλη επιλογή που ήταν καρπάτσιο παντζαριού με μάνγκο. Το κυρίως πιάτο περιλάμβανε στήθος κοτόπουλου με σπανάκι, πουρέ γλυκοπατάτας και σπαράγγια, ενώ των ανδρών ήταν διαφορετικό από αυτό των γυναικών. Πιο συγκεκριμένα το ανδρικό πιάτο περιείχε μοσχάρι με σάλτσα ουίσκι. Ωστόσο, παρά τα διαφορετικά πιάτα όλοι υπέστησαν δηλητηρίαση. Για επιδόρπιο προσφέρθηκε γλυκό με μήλο και παγωτό, καθώς και τσίζκεϊκ με καρύδια.

Η γυναίκα δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιο πιάτο τής προκάλεσε τη βακτηριακή λοίμωξη που την έστειλε στο νοσοκομείο, ωστόσο θυμήθηκε ότι τα μανιτάρια άφησαν στο στόμα της μια μεταλλική γεύση, η οποία παρέμεινε για αρκετή ώρα.

Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media φαίνονται πληρώματα ασθενοφόρων, καθώς και υπάλληλοι του χώρου δεξιώσεων, να παρέχουν πρώτες βοήθειες σε καλεσμένους με συμπτώματα όπως ναυτία, πονοκεφάλους, διάρροια και έντονο στομαχόπονο.

Η γυναίκα είπε ότι, αφού της χορηγήθηκε ορός και φαρμακευτική αγωγή, πήρε εξιτήριο μέσα σε 4-5 ώρες, όπως και οι περισσότεροι καλεσμένοι.