Όλοι θυμόμαστε τη Beyoncé να εμφανίζεται στη σκηνή της περιοδείας της, Renaissance, αφενός έγκυος και αφετέρου φορώντας στο κεφάλι της ένα εντυπωσιακό στέμμα που έμοιαζε με στολισμένο ήλιο. Το headpiece που φορούσε η Beyoncé ήταν ένα εντυπωσιακό κοσμήμα που έκλεψε τις εντυπώσεις, με τον μοναδικό και εκκεντρικό σχεδιασμό του, που εξέπεμπε πολυτέλεια και φινέτσα.

Το headpiece, σχεδιασμένο με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, συνδύαζε διάφορα στοιχεία, όπως λαμπερές πέρλες, κρύσταλλα και λεπτές, μεταλλικές λεπτομέρειες, και αποτελούσε κεντρικό στοιχείο της ενδυματολογικής επιλογής της Beyoncé, συμβάλλοντας στη δημιουργία μίας μνημειώδους εμφάνισης στη σκηνή. Λάμψη, πολυτέλεια, κομψότητα και… αέρας μυστηρίου – τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα headpiece;

You should see me in a crown

Εκτός από την Queen Bey, αρκετές τραγουδίστριες έχουν φορέσει εκκεντρικά headpieces σε συναυλίες ή video clips, για να «ανεβάσουν» τις εμφανίσεις τους. Η Lady Gaga είναι γνωστή για τα ιδιαίτερα κοσμήματα και αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένων των headpieces, τα οποία φορούσε είτε σε συναυλίες είτε σε video clips της. Η Björk έχει επίσης φορέσει πολύ μοναδικά και ξεχωριστά headpieces σε εμφανίσεις της και σε video clips, αναδεικνύοντας το μοναδικό της στιλ και την τέχνη της. Η FKA Twigs είναι γνωστή για το πολύπλοκο όσο και ιδιαίτερο στιλ της, συμπεριλαμβανομένων των εκκεντρικών headpieces. Τέλος, η Lana Del Rey έχει επιλέξει διάφορα εντυπωσιακά headpieces για τα video clips της, προσθέτοντας μία δόση ρομαντισμού και μυστηρίου στις εμφανίσεις της.

FKA Twigs
Björk

Όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα, με περίτεχνα headpieces έχουμε δει τόσο την Ελένη Φουρέιρα όσο και την Τάμτα, που και οι δύο ξεχωρίζουν για το avant garde στιλ τους. Και τα δύο φέρουν την υπογραφή του Έλληνα σχεδιαστή Φώτη Μπάλα, ο οποίος ειδικεύεται στον σχεδιασμό headpieces με φουτουριστικό και εκκεντρικό design.

Ένα headpiece αποτελεί οπωσδήποτε ένα statement αξεσουάρ, το οποίο θα φορεθεί συνήθως σε μια ιδιαίτερη περίσταση, όπως μια performance, και θα τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα. Συναυλίες, εμφανίσεις σε κόκκινο χαλί, video clips, επιδείξεις μόδας είναι μερικές από τις περιστάσεις που συναντάμε συνήθως τέτοια αξεσουάρ, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε και bridal εκδοχές σε νύφες που επέλεξαν να αναβαθμίσουν το νυφικό τους look με ένα headpiece στο κεφάλι τους.

Σαφώς και δεν είναι απαραίτητο να είναι μια γυναίκα τραγουδίστρια, ηθοποιός ή νύφη για να φορέσει ένα στέμμα. Μπορεί, αν το υποστηρίζει, να το ενσωματώσει σε μια εμφάνισή της σε κάποιο κάλεσμα ή σε μια βραδινή της εμφάνιση. Τα εκκεντρικά headpieces επιτρέπουν στο άτομο που τα φοράει να εκφράσει το μοναδικό του στιλ και προσωπικότητα. Αποτελούν έναν τρόπο για να ξεχωρίσει και να δηλώσει την παρουσία του με ένα ξεχωριστό και εντυπωσιακό αξεσουάρ. Μπορούν να δημιουργήσουν μια ισχυρή εικόνα και να γίνουν το κεντρικό σημείο μιας εμφάνισης ή ενός look. Είναι καλλιτεχνικά και προκαλούν ενδιαφέρον και δημιουργούν μια θεατρική ατμόσφαιρα. Ένα εκκεντρικό headpiece μπορεί να συμπληρώσει μια εμφάνιση και να την κάνει από ενδιαφέρουσα έως μνημειώδη.

Οι προτάσεις μας

TSARINA headpiece Desperate Design €286
SALVIA SPLENDENS headpiece Desperate Design €326
Despotnia K Headpiece
Despotnia K Headpiece