Έχεις κουραστεί να παλεύεις με τα λιπαρά μαλλιά που φαίνεται να λαδώνουν μόλις λίγες ώρες μετά το λούσιμο; Μην ανησυχείς! Η διαχείριση των λιπαρών μαλλιών μπορεί να επιτευχθεί με μερικές απλές προσαρμογές στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου.

Ακολουθούν επτά αποτελεσματικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα μαλλιά σου φρέσκα και χωρίς λιπαρότητα!

Διάλεξε σαμπουάν με προσοχή

Προτίμησε ένα σαμπουάν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για λιπαρά μαλλιά. Αυτά τα σαμπουάν είναι σχεδιασμένα για να απομακρύνουν την περίσσεια λιπαρότητας και τα υπολείμματα χωρίς να απογυμνώνουν το τριχωτό της κεφαλής από τα φυσικά του έλαια. Φρόντισε να κάνεις μασάζ με το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής και να ξεπλένεις καλά.

Συχνό λούσιμο

Το πολύ συχνό λούσιμο των μαλλιών σου μπορεί να τα απογυμνώσει από τα φυσικά του έλαια, προκαλώντας το τριχωτό της κεφαλής να παράγει ακόμη περισσότερο λάδι για να το αντισταθμίσει. Ωστόσο, αν έχεις εξαιρετικά λιπαρά μαλλιά, μπορεί να χρειάζεται να τα λούζεις πιο συχνά από άλλους. Στόχευσε στο λούσιμο κάθε δεύτερη ημέρα ή κάθε δύο ημέρες για να διατηρήσεις την παραγωγή λιπαρότητας υπό έλεγχο.

Προτίμησε το χλιαρό νερό

Το ζεστό νερό μπορεί να διεγείρει τους σμηγματογόνους αδένες στο τριχωτό της κεφαλής σου, οδηγώντας σε αυξημένη παραγωγή λιπαρότητας. Λούσε τα μαλλιά σου αντ’ αυτού με χλιαρό νερό για να αποτρέψεις αυτό το φαινόμενο.

Απόφυγε την υπερβολική περιποίηση

Ενώ το conditioner είναι απαραίτητο για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και ενυδατωμένα, η υπερβολική χρήση ή η εφαρμογή του απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να επιδεινώσει τη λιπαρότητα. Επικεντρώσου στην εφαρμογή κοντίσιονερ στα μέσα και τις άκρες των μαλλιών σου, αποφεύγοντας τις ρίζες.

Δοκίμασε το ξηρό σαμπουάν

Το στεγνό σαμπουάν είναι σωτήριο για τις μέρες που δεν έχεις χρόνο να λούσεις τα μαλλιά σου. Απορροφά την περίσσεια λιπαρότητα και προσθέτει όγκο στις ρίζες σου, αφήνοντας τα μαλλιά σου να φαίνονται φρεσκολουσμένα. Ψεκάσε το στις ρίζες, περίμενε μερικά λεπτά, κάνε μασάζ και στη συνέχεια απομάκρυνε με βούρτσα τυχόν υπολείμματα.

Χρησιμοποίησε προϊόντα μαλλιών που απορροφούν τα έλαια

Αναζήτησε προϊόντα styling, όπως μους ή τζελ, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να απορροφούν τα έλαια των μαλλιών. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να σε βοηθήσουν να παρατείνεις το χρόνο μεταξύ των φορών που λούζεις τα μαλλιά σου και να διατηρήσεις τα μαλλιά σου φρέσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κράτησε τα χέρια σου μακριά

Απόφυγε να αγγίζεις τα μαλλιά σου υπερβολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς τα φυσικά έλαια από τα χέρια μπορούν να μεταφερθούν στα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο λιπαρά. Αντιστάσου στην παρόρμηση να περάσεις τα δάχτυλά σου μέσα από τα μαλλιά σου και προσπάθησε να τα κρατάς όσο το δυνατόν πιο μακριά από το πρόσωπό σου.