Οι περισσότερες γυναίκες δίνουν μεγάλη προσοχή στην επιδερμίδα και στην περιποίηση του προσώπου τους και παραμελούν σχετικά το λαιμό και το ντεκολτέ, αν και τα τελευταία χρόνια η νοοτροπία έχει αλλάξει και συμπεριλαμβάνουν και αυτά τα δύο σημεία στη skincare ρουτίνα τους.

Αν φαίνεται από κάτι η ηλικία μας, αυτός είναι ο λαιμός. Οι δερματολόγοι το έχουν επισημάνει έντονα, με αποτέλεσμα να έχει περάσει πλέον στο υποσυνείδητό μας και να τον φροντίζουμε αναλόγως. Ποιο είναι όμως το άλλο σημείο του σώματός μας στο οποίο φαίνεται το πέρασμα του χρόνου και μάλιστα ταλαιπωρείται καθημερινά πολύ περισσότερο από τον λαιμό; Τα χέρια μας.

Δυστυχώς δεν δίνουμε τόση σημασία στα χέρια μας και όταν λέμε χέρια, δεν εννοούμε τα νύχια. Τα νύχια τα περιποιούμαστε. Σπάνια θα δει κανείς μια γυναίκα χωρίς μανικιούρ κι ακόμη κι αν δεν έχει μανικιούρ, θα έχει περιποιημένα νύχια, φυσικά μεν, προσεγμένα δε. Όταν λέμε χέρια, εννοούμε το άνω τμήμα της παλάμης το οποίο καθημερινά είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, στα καθαριστικά και στον ήλιο.

Για το πρόσωπο, κάθε γυναίκα έχει το αντηλιακό, τις κρέμες ημέρας και νυκτός. Για το σώμα, την body cream και το αντηλιακό τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως για τα χέρια, λίγες είναι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν στοχευμένα κρέμες χεριών και δεν βάζουν απλώς τα υπολείμματα από τις υπόλοιπες.

Καθώς περνά ο χρόνος, αφήνει τα σημάδια του στα χέρια και αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Σαφώς και υπάρχουν τρόποι, όπως το λέιζερ για τις κηλίδες, ωστόσο αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μεριμνούμε από μικρή ηλικία ώστε τα χέρια μας να παραμένουν ενυδατωμένα, αλλά και προστατευμένα από την ηλιακή ακτινοβολία που επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε κρέμα χεριών και φυσικά αντηλιακό, ειδικά το καλοκαίρι.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιούμε κρέμα χεριών

Aν υπάρχει ένας γενικός κανόνας, θα λέγαμε ότι είναι ένας: Να έχουμε πάντοτε μαζί μας μια κρέμα χεριών και να βάζουμε συχνά μέσα στην ημέρα μια μικρή ποσότητα στα χέρια μας. Ποτέ δεν θα υπερβάλλουμε, όσο συχνά κι αν τη χρησιμοποιήσουμε. Οπωσδήποτε πάντως θα πρέπει να βάζουμε κρέμα χεριών μετά το πλύσιμο με κρεμοσάπουνο, για να μαλακώσουμε τα χέρια μας και να τα ενυδατώσουμε. Αν δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε ακόμη συχνότερα, τουλάχιστον ας την καθιερώσουμε ύστερα από κάθε φορά που πλένουμε τα χέρια μας. Ειδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που έχει μπει στη ζωή μας και το αντισηπτικό, μπορούμε να την εφαρμόζουμε μετά το πλύσιμο και το αντισηπτικό, για να ηρεμεί την επιδερμίδα μας από όλη αυτή την αποστείρωση και να χαρίζει στα χέρια ένα ευχάριστο άρωμα. Θα παρατηρήσετε πως μετά από μόλις 4 εβδομάδες συστηματικής χρήσης κρέμας χεριών, τα αποτελέσματα θα είναι ορατά και η όψη των χεριών μας πιο νεανική.

Τι μπορείτε να αγοράσετε

Bepanthol Κρέμα Χεριών

Η κρέμα χεριών Bepanthol περιέχει προβιταμίνη Β5 (πανθενόλη), η οποία μετατρέπεται στο δέρμα σε βιταμίνη Β5 και το ενυδατώνει αποτελεσματικά, ενώ υποστηρίζει τη φυσική διαδικασία ανάπλασης του δέρματος. Η συγκεκριμένη κρέμα είναι δερματολογικά ελεγμένη και αφήνει τα χέρια σας απαλά και βελούδινα, προστατεύοντάς τα από την ξηρότητα. 

Bepanthol® Κρέμα Χεριών

Βiotherm Biomains – Soin jeunesse des mains

Η κρέμα Biomains είναι ένα ευέλικτο προϊόν περιποίησης των χεριών, με ενυδατικούς παράγοντες και βιταμίνη F που αποκαθιστούν την προστατευτική μεμβράνη της επιδερμίδας. Αυτή η μαλακτική, θρεπτική και ενυδατική κρέμα καταπολεμά την ξηροδερμία, αφήνοντας τα χέρια λεία και απαλά. Η ενισχυμένη σύνθεση με D-πανθενόλη ενδυναμώνει τα νύχια. Χάρη σε ένα συνδυασμό φίλτρων UV και αντιοξειδωτικών συστατικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, η τακτική χρήση της κρέμας καθυστερεί την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης και των πανάδων.

Βiotherm Biomains – Soin jeunesse des mains
Αvene Cold Cream Συμπυκνωμένη Κρέμα Χεριών

Δοκιμασμένη σε συνθήκες ακραίου ψύχους, αυτή η θρεπτική κρέμα χεριών με ελαφρύ άρωμα και υφή που αγκαλιάζει, αφήνει στα χέρια ένα απαλό, μη λιπαρό και μη κολλώδες αποτέλεσμα, που θρέφει, προστατεύει και καταπραΰνει από το κρύο και την ξηρότητα. Η πλούσια υφή της εξασφαλίζει 24 ώρες ενυδάτωσης και επιτρέπει σταδιακή απελευθέρωση των δραστικών συστατικών, για εύκολη εφαρμογή και γρήγορη διείσδυση. Τα χέρια ανακτούν την απαλότητά τους και αισθάνονται έντονη ανακούφιση.

Αvene Cold Cream Συμπυκνωμένη Κρέμα Χεριών
Kiko Milano Intensive Hand Cream Moisturizing

Προστατευτική ενυδατική κρέμα για τα χέρια και την περιοχή γύρω απο τα νύχια που διατηρεί τη βέλτιστη κατάσταση ενυδάτωσης και θρέψης. Η φόρμουλα απορροφάται γρήγορα και δίνει στα χέρια σας παρατεταμένη ενυδάτωση, ακόμη και μετά το πλύσιμο. Η υφή είναι κρεμώδης και η εφαρμογή πολύ άνετη για ένα αμέσως πιο απαλό και λείο δέρμα. Το φρέσκο άρωμά του χαρίζει την αίσθηση ευεξίας. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα προϊόντος στα χέρια σας και κάντε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

Kiko Milano Intensive Hand Cream Moisturizing and protective hand and cuticle cream
Morrocanoil Hand Cream – Fragrance Originale

Μια πλούσια και πολυτελής κρέμα για τα χέρια και τα πετσάκια. Το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά έλαιο αργκάν και ένα μείγμα από βούτυρο κακάο και βούτυρο καριτέ προσφέρουν εντατική ενυδάτωση, ενώ το υαλουρονικό οξύ συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας χαρίζοντας στην επιδερμίδα πιο υγιή όψη. Απορροφάται αμέσως χάρη στη μη λιπαρή σύνθεσή της. Κάντε μασάζ εφαρμόζοντας ποσότητα προϊόντος ίση με το μέγεθος ενός μπιζελιού σε καθαρά χέρια και πετσάκια καθημερινά, όσο συχνά χρειάζεται.

Morrocanoil Hand Cream – Fragrance Originale