Ένας Βραζιλιάνος καθηγητής πανεπιστημίου που είναι αλλεργικός σε «σχεδόν τα πάντα» πέρασε το υπερατλαντικό του ταξίδι απομονωμένος στην τουαλέτα, αφού παρουσίασε σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο γεύμα με ψάρι που υπήρχε στην πτήση ως επιλογή. Η πτήση ξεκινούσε από τη Βραζιλία και είχε προορισμό την Πορτογαλία, με ενδιάμεση στάση στο Παρίσι.

«Άρχισα να αισθάνομαι άσχημα, να ιδρώνω, να έχω φαγούρα, να κοκκινίζω», δήλωσε ο 32χρονος Λούκας Γκονσάλβες Ντίας για την απομόνωσή του στην τουαλέτα, σύμφωνα με το nypost.com. Ο Ντίας έχει την ατυχία να είναι αλλεργικός στα φιστίκια, τα θαλασσινά, τα γαλακτοκομικά, το λάτεξ, τη γύρη, τα χημικά με έντονες μυρωδιές, τις τρίχες ζώων, τα συντηρητικά και πολλά άλλα. Εάν εκτεθεί σε οποιοδήποτε από αυτά τα αλλεργιογόνα, θα εμφανίσει συμπτώματα, όπως φαγούρα ή αναφυλαξία.

Πριν από την πτήση του και για προληπτικούς λόγους, ο καθηγητής είχε «ενημερώσει την αεροπορική εταιρεία» για την κατάστασή του, οι οποίοι ενημέρωσαν και τους υπόλοιπους επιβάτες. «Όταν επιβιβαστήκαμε στο αεροσκάφος, δόθηκε η προειδοποίηση», ανέφερε ο Ντίας. «Δεν ανέφεραν το όνομά μου, αλλά το έκαναν σαφές, με σεβάστηκαν».

Όλα πήγαιναν καλά στην πτήση του, μέχρι που η αεροπορική εταιρεία άρχισε να σερβίρει ψάρι για το γεύμα. «Η μυρωδιά του ψαριού εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα», αφηγήθηκε ο επιβάτης, ο οποίος άρχισε να ιδρώνει, να έχει φαγούρα και να κοκκινίζει. Ελπίζοντας να αποφύγει την αλλεργική αντίδραση, ο Ντίας έτρεξε στην τουαλέτα, καθώς είναι ο μόνος χώρος με φίλτρο που «αλλάζει συνεχώς αέρα».

Ο άτυχος επιβάτης παρέμεινε εκεί μέχρι να προσγειωθεί η πτήση στην Πορτογαλία. Όση ώρα βρισκόταν στην τουαλέτα και για να περάσει η ώρα του, ο Ντίας διάβαζε τις οδηγίες στον τοίχο.

Δυστυχώς, ο Ντίας είχε σοβαρό λόγο μήπως παρουσιάσει αλλεργική αντίδραση. Μάλιστα, ο ίδιος έχει νοσηλευτεί πάνω από 20 φορές τα τελευταία οκτώ χρόνια λόγω της κατάστασής του. Ένα από τα πιο οδυνηρά επεισόδια του συνέβη, όταν εκτέθηκε σε δύο αλλεργιογόνα στη σειρά.

Όπως ανέφερε, ένας γείτονάς του είχε μαγειρέψει γαρίδες, όμως ο ατμός εισχώρησε στο σπίτι του και του προκάλεσε αναφυλακτικό σοκ. Όταν έφτασαν οι τραυματιοφορείς, είχε ήδη γίνει «μπλε», σύμφωνα με την κατάθεσή του. Ωστόσο, όσο περισσότερο προσπαθούσαν να επαναφέρουν τον Ντίας, τόσο χειροτέρευε η κατάστασή του. Ο Ντίας απέδωσε τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του στο γεγονός ότι οι γιατροί χρησιμοποιούσαν γάντια από λατέξ – άλλο ένα από τα υλικά στα οποία είναι αλλεργικός.