Ένα από τα ωραιότερα μέρη της Μάνης είναι το Λιμένι, το γραφικό χωριό – επίνειο της Αρεόπολης, στη Λακωνία. Στην πατρίδα της οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων, με την παραδοσιακή μανιάτικη αρχιτεκτονική, δεσπόζει ακόμα ο πύργος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να δουν επίσης την προτομή αλλά και τον τάφο του.

Πετρόχτιστα σπίτια στο φυσικό τους χρώμα δημιουργούν την πιο ωραία αντίθεση με τα χρώματα της θάλασσας, γαλάζια, τιρκουάζ, μπλε και διάφανα στα ρηχά νερά συμπληρώνουν το ψηφιδωτό αυτού του εξαιρετικού οικισμού. Στο χρώμα της θάλασσας και της πέτρας, το Λιμένι αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές.

Από τα αξιοθέατα που θα σας τραβήξουν την προσοχή είναι ο πύργος του Πετρόμπεη, το οποίο είχε σημαντικό ρόλο κατά τους επαναστατικούς και μετεπαναστατικούς χρόνους. Αλλά και τα γραφικά εκκλησάκια όπως εκείνο του Aγίου Σώστη. Σε κοντινή απόσταση από το Λιμένι βρίσκονται δημοφιλείς προορισμοί της περιοχής, όπως το Γύθειο και η Αρεόπολη, η εγκαταλελειμμένη πυργοπολιτεία της Βάθειας, αλλά και το εντυπωσιακό σπήλαιο Διρού.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Λιμένι
Λιμένι
Λιμένι
Λιμένι
Λιμένι
Λιμένι