Ο Ματίας Αλμέιδα είχε ζητήσει την απόκτηση του Ροδόλφο Πιζάρο και η επιθυμία του θα γίνει πραγματικότητα, με τον Μεξικανό επιθετικό μέσο που έλυσε το συμβόλαιό του με την Ίντερ Μαϊάμι να προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Κυριακή (16/7) προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Οι Αλμέιδα και Πιζάρο είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν και ήταν κοινή επιθυμία να δουλέψουν ξανά μαζί. Οι συζητήσεις, επομένως, της Ένωσης με τον 29χρονο άσο οδήγησαν σε συμφωνία για συμβόλαιο δύο χρόνων με ετήσιες απολαβές που θα φτάνουν στο ένα εκατ. ευρώ και ο δρόμος άνοιξε όταν ήρθε και η αποδέσμευσή του από την Ίντερ Μαϊάμι.

Οι Αμερικάνοι έπρεπε να λύσουν κάποια συμβόλαια για να κάνουν χώρο στο salary cap μετά τη μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι και ο Πιζάρο ήταν ένας από τους παίκτες που ζήτησαν και πέτυχαν την αποδέσμευσή τους, λέγοντας το οριστικό «ναι» στην ΑΕΚ.

Έτσι, το μόνο που απομένει, πλέον, είναι να περάσει ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει το συμβόλαιό του και να ανακοινωθεί επισήμως από την ΠΑΕ.