Αν και το θέμα καθυστέρησε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν μετά τις πρώτες συζητήσεις που είχαν γίνει, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε οριστική συμφωνία με τη Φενέρμπαχτσε για την απόκτηση του Μπουανά Αλί Σαμάτα, ο οποίος την Πέμπτη (13/7) θα είναι στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ο δικέφαλος του βορρά είχε συμφωνήσει με τον 30χρονο επιθετικό για συμβόλαιο για 2+1 χρόνια και απέμενε να τα βρει και με τους Τούρκους, οι οποίοι ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι αν αφήσουν ελεύθερο τον παίκτη δεν θα τον δουν ξαφνικά… σε άλλη τουρκική ομάδα μέσω του ΠΑΟΚ.

Τελικά οι δύο ομάδες συμφώνησαν και θα υπάρχει σχετικός όρος που θα απαγορεύει κάτι τέτοιο, με τη Φενέρ να τον αφήνει ελεύθερο αφού πήρε πλέον τις εγγυήσεις που ήθελε. Έτσι, την Πέμπτη (13/7) ο Σαμάτα θα είναι στη Θεσσαλονίκη για τις ιατρικές εξετάσεις, τις υπογραφές και τις ανακοινώσεις, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Την περασμένη σεζόν ο 30χρονος φορ από την Τανζανία αγωνίστηκε στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στη Γκενκ ως δανεικός από τη Φενέρμπαχτσε, έχοντας 6 γκολ και μία ασίστ σε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.