Με την Stoiximan Super League να επιστρέφει στη δράση έγινε γνωστό πως στο μεγάλο ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, διαιτητής θα είναι ο Γερμανός Ντάνιελ Σίμπερτ, ο οποίος ήταν από τους ρέφερι που απασχόλησαν περισσότερο στη διάρκεια του Μουντιάλ 2022.

Ο Σίμπερτ είχε οριστεί να σφυρίξει το κρίσιμο ματς μεταξύ της Ουρουγουάης και της Γκάνας για την τελευταία αγωνιστική του 8ου ομίλου της διοργάνωσης κι ενώ η «σελέστε» διεκδικούσε την πρόκρισή της στους «16». Μπορεί μεν, να νίκησε με 2-0, αλλά έχασε το εισιτήριο επειδή η Νότια Κορέα είχε καλύτερη επίθεση από εκείνη.

Οι Ουρουγουανοί, λοιπόν, ξέσπασαν στον Σίμπερτ θεωρώντας πως δεν τους έδωσε δύο «καθαρά» πέναλτι. Πιο συγκεκριμένα, στο 54′ ο Νούνιες έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Αμαρτέι, ο Σίμπερ δεν έδωσε παράβαση, ο VAR τον κάλεσε για «on-field review», όμως ο Γερμανός επέμεινε στην απόφαση του. Στο 90’+3′ o Kαβάνι ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Αλιντού, όμως ούτε ο Σίμπερτ ούτε ο VAR είδαν παράβαση. Η απόφαση του Γερμανού «εξόργισε όλη την αποστολή της Ουρουγουάης, η οποία έπεσε πάνω στον Γερμανό διαιτητή.

Οι εικόνες του Λουίς Σουάρες να κλαίει στον πάγκο και του Έντισον Καβάνι να… διαλύει το μόνιτορ του VAR μετά το ματς είναι χαρακτηριστικές. Ο πολύπειρος επιθετικός σε δηλώσεις του ένα μήνα μετά το ματς είχε πει: «Ο Σίμπερτ πρέπει να μπει στην φυλακή επειδή μας άφησε εκτός Μουντιάλ».

Η απόφαση του Σίμπερτ προκάλεσε και την «έκρηξη» του στόπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης, Χοσέ Μαρία Χιμένες, καθώς είπε: «Αυτοί (σ.σ. οι διαιτητές) είναι ένα μάτσο κλέφτες, είναι π…… γιοι. Ναι, κατέγραψέ με. Π….. γιοι!». Ο Σουάρες μετά τον αποκλεισμό είχε κάνει μια ανάρτηση στην οποία είχε τονίσει: «Είμαι υπερήφανος που είμαι Ουρουγουανός ακόμη κι αν αυτοί δεν μας σέβονται». Τόσο για τον Σουάρες όσο και για τον Καβάνι αυτή ήταν η τελευταία τους παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο και τελείωσε άδοξα για ένα σφύριγμα που δεν δόθηκε στις καθυστερήσεις…

Ο Χιμένες και ο τερματοφύλακας της Ουρουγουάης, Φερνάντο Μουσλέρα, η FIFA τους τιμώρησε με τέσσερα ματς ποινή και πρόστιμο, ενώ τους Καβάνι και Γκοδίν με ένα.

Στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός που θα γίνει στην Τούμπα ο Ντάνιελ Σίμπερτ θα έχει βοηθούς τούς Γιαν Σάιντελ και Ράφαελ Φόλτιν. Ο 4ος διαιτητής θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ενώ στο VAR θα είναι οι Σάσα Στέγκεμαν και Θεόφιλος Μωϋσιάδης.