Την έχουν κατηγορήσει για αμυντικογενή προσανατολισμό, η Βραζιλία όμως απέδειξε σήμερα πως παραμένει… Βραζιλία! Η εντυπωσιακή «σελεσάο» πέρασε εύκολα την Χιλή κερδίζοντας με 3-0 και προκρίθηκε στους «8», εκεί όπου θα βρει την Ολλανδία σε ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι!

Όπως το 1998, έτσι και τώρα, η Βραζιλία δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να κερδίσει την Χιλή και να προκριθεί στα προημιτελικά. Τότε το σκορ ήταν 4-1, τώρα 3-0, όμως η ουσία αλλά και η εικόνα του αγώνα είναι η ίδια. Η «σελεσάο» του Ντούνγκα πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση στο φετινό Μουντιάλ και απέδειξε ότι δεν ξέρει να παίζει μόνο… αμυντικά όπως την «κατηγορούν». Το κάθε της «αστέρι» (Φαμπιάνο, Κακά, Ρομπίνιο) πέτυχε από ένα γκολ και έτσι η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει στους «8» την Ολλανδία. Τον δρόμο της επιστροφής παίρνει η Χιλή, η οποία ήταν μακριά από τον εντυπωσιακό της εαυτό.

Βασικός ο Ζιλμπέρτο, έκανε πολύ καλή εμφάνιση καθώς η παρουσία του Ραμίρεζ ήταν  ευεργετική σε σχέση με τον «βαρύ» Μέλο. Μάλιστα, ο άσος του Παναθηναϊκού είχε και ένα πολύ δυνατό σουτ στο 9’ που απέκρουσε δύσκολα ο Μπράβο. Αντίθετα, ο Κοντρέρας μπορεί να ξεκίνησε αλλά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο και είχε κακή παρουσία, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα από τον Φαμπιάνο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αμυντικός του ΠΑΟΚ υπέπεσε και σε πέναλτι το οποίο δεν δόθηκε από τον Ουέμπ.

πηγή: gazzetta.gr