Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έμεινε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τη νίκη του με 2-1 επί του Παναθηναϊκού, στο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής της Stoiximan Super League, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νεύρα στις τάξεις του και ο λόγος είναι η διαιτησία.

Οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες πριν την έναρξη αλλά οι Ασπρόμαυροι με δύο γκολ του Ντεσπόντοφ πήραν τη νίκη και ανέβηκαν στους 47 βαθμούς, στο +2 από την ΑΕΚ, στο +3 από τους Πράσινους και στο +6 από τον Ολυμπιακό. Θα περίμενε, επομένως, κανείς ότι στον δικέφαλο του βορρά θα υπήρχαν μόνο χαμόγελα αλλά δεν είναι έτσι και φάνηκε από το επίσημο σχόλιο της ΠΑΕ.

«Είμαστε η ομάδα που ενώ έχει αδικηθεί περισσότερο, δεν έχει διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία. Η σημερινή όμως παράσταση του Σάγκι είναι ένα ακόμη πολύ επικίνδυνο μήνυμα ενόψει της συνέχειας. Αν ο αρχιδιαιτητής Φρόιντφελντ συνεχίσει να τροφοδοτεί με ανεπαρκείς ξένους το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι δεδομένο ότι θα αποσύρουμε τη στήριξή μας. Δεν θα ανεχθούμε να παίρνουν συνεχόμενα «φιλιά της ζωής» οι αντίπαλοί μας σε μια κούρσα που η κάθε λεπτομέρεια μετράει», είναι η θέση του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία, με την οποία ασχολήθηκε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις του.

««Υπάρχουν δύο σημεία. Παίξαμε τέλεια τακτικά, ελέγξαμε το παιχνίδι, οι παίκτες τα έδωσαν όλα, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αξίζαμε τη νίκη. Αυτό που είδαμε σήμερα είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο.

Ο διαιτητής έσπρωχνε μια ομάδα, της έδωσε πέναλτι που δεν ήταν, δεν της έδωσε κόκκινη κάρτα. Αυτός ο παίκτης θα μπορούσε να είχε ισοφαρίση. Δεν μας έδωσε φάουλ κάποια έξω από την περιοχή, τους έδινε πολύ εύκολα φάουλ. Είναι απίστευτο να έρχεσαι από άλλη χώρα και να σφυρίζεις έτσι, να έχεις μια συμπεριφορά προς μια ομάδα.

Δείτε το πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός με τον Ατρόμητο. Δεν ξέρω τι κάνουν οι διαιτητές τι θέλουν. Θέλουν να καταστρέψουν την ισορροπία του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου», ήταν τα λόγια του Ρουμάνου προπονητή.