Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια απόψε (17/11, 21:15, Novasports 4) στο «ΟΑΚΑ» για την 9η αγωνιστική της Euroleague και αναζητά να υπερασπιστεί την έδρα του και να κάνει το δύο στα δύο στη «διαβολοβδομάδα».

Οι «πράσινοι» μετρούν δύο συνεχόμενες νίκες έχοντας επικρατήσει εκτός έδρας της Άλμπα Βερολίνου και εντός έδρας της Ζαλγκίρις Κάουνας. Έχουν ρεκόρ 4-4 και το ματς με τη Βίρτους Μπολόνια είναι κρίσιμο αν θέλουν να συνεχίσουν να «σκαρφαλώνουν» στην κατάταξη διοργάνωσης. Η ιταλική ομάδα, πάλι, έχει εντυπωσιάσει ως τώρα στη σεζόν με έξι νίκες και δύο ήττες.

«Πολύ σημαντικό να βρίσκεις τρόπους να νικάς»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, στάθηκε στη συγκέντρωση που θα πρέπει να επιδείξουν οι παίκτες του, απέναντι στους Ιταλούς και στη σημασία που έχει να πάρουν το εντός έδρας ματς, το δεύτερο από τα τρία σερί που έχουν εκεί μέσα (σ.σ. ακολουθεί η Βαλένθια).

«Χάσαμε δύο ματς στην έδρα μας στην παράταση. Χάσαμε το παιχνίδι με την Μακάμπι, σαν από… θαύμα το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις ήταν δύσκολο. Παίξαμε καλύτερα», είπε αρχικά και συνέχισε: «Στο +3 κάναμε λάθος και δεχτήκαμε τρίποντο, αλλά χρησιμοποιήσαμε σωστά τις τελευταίες κατοχές. Αυτή είναι η Euroleague. Όπως βλέπετε, κάθε ομάδα δίνει τον καλύτερό της εαυτό σε κάθε ματς. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις τρόπους να νικάς. Σε κάποια ματς μπορεί να παίζεις εξαιρετικά, όπως παίξαμε στο Βερολίνο, σε άλλα μπορεί να αντιμετωπίσεις κάποια προβλήματα, ειδικά στην άμυνα. Το σημαντικό είναι ο χαρακτήρας, η ομαδική προσπάθεια».

Σχετικά με τη Βίρτους Μπολόνια είπε: «Η Βίρτους παίζει καλό μπάσκετ, ειδικά με τον Σενγκέλια κάτω από το καλάθι. Είναι πολύ αποτελεσματικός. Επίσης, ο Μπελινέλι είναι εξαιρετικός στο ξεκίνημα της σεζόν. Έρχονται από ένα καλό παιχνίδι κόντρα στο Μιλάνο, που συνδυάστηκε με μια εμφάνιση – έκπληξη του Λούντμπεργκ. Βρήκαν τρόπο να πάρουν έξι νίκες. Κάποιες φορές, βέβαια, είχαν και κακά παιχνίδια, όπως η εντός έδρα ήττα από τη Ζαλγκίρις ή η βαριά ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα είναι σημαντικό το ποια ομάδα θα είναι πιο συγκεντρωμένη και πιο επιθετική. Επιπλέον, στην επίθεση κάποιες φορές παίζουμε εξαιρετικά και άλλες φορές δεν τα πάμε τόσο καλά. Χάσαμε εννέα βολές στο πρώτο ημίχρονο. Όταν κυκλοφορούμε την μπάλα, κερδίζουμε φάουλ και χάνουμε τις βολές, αυτό έχει αρνητική επίδραση στην ομάδα. Ελπίζω πως θα έχουμε καλύτερα ποσοστά στις βολές και στα ελεύθερα σουτ».

Να σημειώσουμε πως παραμένουν εκτός οι Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ιωάννης Παπαπέτρου για τον Παναθηναϊκό.

Η εντυπωσιακή Βίρτους Μπολόνια

Μετά τη νίκη της στον ιταλικό «εμφύλιο» της Euroleague με την Αρμάνι Μιλάνο, η Βίρτους Μπολόνια, θα παραταχθεί στο «ΟΑΚΑ» διατεθειμένη να περιορίσει τις αθλητικές αρετές του Παναθηναϊκού, όπως ανέφερε ο προπονητής της Λούκα Μπάνκι.

«Ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρα ο “βασιλιάς” των καλοκαιρινών μεταγραφών», είπε αρχικά ο Ιταλίας προπονητής και πρόσθεσε: «Με την άφιξη του Εργκίν Αταμάν έφεραν στην Αθήνα παίκτες του υψηλότερου επιπέδου με διεθνή εμπειρία, όπως ο Σλούκας, ο Λεσόρ, ο Ερνανγκόμεθ, ο Βιλντόσα και ο Γκραντ. Πρέπει να περιορίσουμε το physical game του Παναθηναϊκού, να απαντήσουμε στην άψογη φόρμα τους, προερχόμενοι από δύο νίκες και καθοδηγούμενοι από το ταλέντο και την προσωπικότητα του Σλούκα, του Βιλντόσα, του Γκραντ, του Γκριγκόνις και του νεοφερμένου Ναν.

Πρέπει να δούμε και την εξαιρετική παρουσία του Μήτογλου, που κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις και αποτελεί την κύρια απειλή για την ομάδα μας, μαζί με τη physical επιρροή των σέντερ, τη δημιουργικότητα και την επιθετική απειλή των γκαρντ τους. Μετά το Μιλάνο, ζητάμε από την ομάδα να δώσει ένα ακόμα παιχνίδι με υψηλή τακτική και ανταγωνιστική μορφή, γνωρίζοντας πως η απόδοση της ομάδας μας και στις δύο πλευρές του παρκέ μπορεί να κατακτήσει μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα, όπως το ΟΑΚΑ».

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής καθώς και η κατάταξη της Euroleague έχουν ως εξής:

  • Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου
    • Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 88-83
    • Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 78-73
    • Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 92-76
    • Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μονακό (Μονακό) 91-73
  • Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου
    • Παναθηναϊκός-Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)
    • Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
    • Βιλερμπάν (Γαλλία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
    • Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία)
    • Παρτιζάν (Σερβία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 8-0
  2. Βίρτους Μπολόνια 6-2
  3. Μπαρτσελόνα 6-2
  4. Φενέρμπαχτσε 5-4
  5. Μονακό 5-4
  6. Ολυμπιακός 5-4
  7. Βαλένθια 5-3
  8. Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-3
  9. Μπασκόνια 4-4
  10. Παναθηναϊκός 4-4
  11. Αναντολού Εφές 4-5
  12. Παρτιζάν 3-5
  13. Ζαλγκίρις Κάουνας 3-5
  14. Μπάγερν Μονάχου 3-5
  15. Ερυθρός Αστέρας 3-6
  16. Αρμάνι Μιλάνο 3-6
  17. Βιλερμπάν 2-6
  18. Άλμπα Βερολίνου 1-7