Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να κατέκτησε πριν λίγες μέρες για 8η φορά τη Χρυσή Μπάλα, δεν κατάφερε όμως να κατακτήσει και το βραβείο για την καλύτερη μεταγραφή στο MLS, το πρωτάθλημα των ΗΠΑ, αφού στη σχετική ψηφοφορία αυτός που σάρωσε ήταν ο Γιώργος Γιακουμάκης που έχει εκπληκτικές επιδόσεις.

Ο 28χρονος Έλληνας φορ έχει συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο στους Αμερικανούς αφού σε 27 συμμετοχές με την Ατλάντα Γιουνάιτεντ έχει πετύχει 17 γκολ. Αριθμοί που δεν μπορεί, φυσικά, να παραβλέψει κανείς, όπως φάνηκε και στην ψηφοφορία για τον καλύτερο «newcomer», τον καλύτερο νεοφερμένο παίκτη δηλαδή στο MLS.

Ο Γιακουμάκης συγκέντρωσε το 45,78% των ψήφων των παικτών, παραγόνων και ΜΜΕ που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, με τον Μέσι να παίρνει τη 2η θέση έχοντας συγκεντρώσει το 27,28% των ψήφων. Όσο για την 3η θέση, πήγε στον Έντουαρντ Λόουεν της Σεντ Λιούις Σίτι.

Μια σημαντική αναγνώριση, επομένως, για τον Γιακουμάκη από τη στιγμή που ανάμεσα στους υποψήφιους ήταν και ο Μέσι, ο οποίος… έχει δουλειά να κάνει ακόμη για να πείσει τους Αμερικανούς όσο ο Έλληνας φορ.