Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, ο οποίος δυστυχώς μετράει αντίστροφα για να φύγει από τη ζωή όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος, επέστρεψε στο Γκέτεμποργκ 42 χρόνια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου UEFA και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του γνωρίζοντας την αποθέωση.

Πριν ένα μήνα, στις 23 Μαρτίου συγκεκριμένα, ο Σουηδός πρώην προπονητής έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και έκατσε στον πάγκο της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ. Ήταν μια μέρα στην οποία είχε γνωρίσει την αποθέωση έχοντας συγκινήσει όλο τον κόσμο με την αποκάλυψή του για την υγεία του.

Ο Έρικσον έχει καρκίνο και έχει το πολύ ένα χρόνο ζωής, όπως είπε, οπότε προσπαθεί να περάσει όσο πιο όμορφα γίνεται αυτό το διάστημα που του απομένει. Σε αυτό το πλαίσιο, επομένως, αποφάσισε να επιστρέψει στο Γκέτεμποργκ 42 χρόνια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου UEFA.

Στην τελευταία του σεζόν στον πάγκο της ομάδας, το 1981-82, ο Έρικσον την είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, με τους οπαδούς της Γκέτεμποργκ να τον περιμένουν πώς και πώς και να τον αποθεώνουν με το που έκανε την εμφάνισή του.

Μια ατμόσφαιρα που είχε ως αποτέλεσμα ο 76χρονος Έρικσον να λυγίσει αφού δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, αντιλαμβανόμενος για ακόμη μία φορά ότι το όνομά του δεν πρόκειται να ξεχαστεί.