Περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα σε Μενεμένη και Κορδελιό εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 33χρονος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου συνεργού του, ήδη έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης για συναφή αδικήματα. Η χρηματική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, εξιχνίασαν περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Η έρευνα οδήγησε στα ίχνη δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της παράβασης Νόμου Περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πρόκειται για:

  • 33χρονο άντρα, ο οποίος συνελήφθη βραδινές ώρες της 21-01-2015, στην ευρύτερη περιοχή του Κορδελιού, καθώς σε ελέγχους που πραγματοποιούσε ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κατελήφθη να κατέχει ποσότητα κάνναβης και
  • 49χρονο ημεδαπό, ήδη έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης της χώρας, δυνάμει σχετικού εντάλματος, για συναφή αδικήματα.

Συγκεκριμένα, οι δύο άντρες, δρώντας από κοινού και με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Νοέμβριο του 2014, εισήλθαν παράνομα σε τρία οικόπεδα, στις περιοχές Μενεμένης και Κορδελιού, σε δύο εκ των οποίων στεγάζονταν επιχειρήσεις – συνεργεία και αφαίρεσαν, ανταλλακτικά, έξι μπαταρίες φορτηγών, καθώς και πλαστικά κιβώτια αποθήκευσης τροφίμων, αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ύπαρξη τυχόν άλλων παθόντων.