Προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης ζήτησε και έλαβε η 49χρονη, η οποία φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα της, το Μεγάλο Σάββατο (4/5) στη Σάμο.

Η γυναίκα παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια από την οποία πήρε προθεσμία ώστε να ετοιμάσει την απολογία της. Έως τότε, κρατείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου.

Η κατηγορούμενη κατάφερε στον 70χρονο πατέρα της πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, χρησιμοποιώντας υδραυλικό κάβουρα και στη συνέχεια -λίγο πριν τις 08:30, χθες το πρωί- ειδοποίησε την Αστυνομία και ομολόγησε το έγκλημά της. «Δεν άντεχα άλλο και τον σκότωσα. Τον τελευταίο καιρό δεν έπαιρνα τα φάρμακά μου» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, βρήκαν νεκρό τον πατέρα σε ένα κρεβάτι. Έφερε χτυπήματα από έναν υδραυλικό κάβουρα, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο και κατασχέθηκε ως όπλο του εγκλήματος. Οι αρχές πιστεύουν ότι η κόρη σκότωσε τον πατέρα της στον ύπνο του, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Στη συνέχεια η 49χρονη συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα. Η γυναίκα φέρεται να αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, ενώ σοκαρισμένοι από το τραγικό περιστατικό δηλώνουν στην κάμερα της ΕΡΤ, οι γείτονες του 70χρονου. «Είχα την εντύπωση ότι τώρα εκείνη δεν ήταν εδώ… Δεν ξέρω, μήπως ήρθε για τις γιορτές… Δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Ο άνδρας ζούσε μόνος του», λέει ένας γείτονας.

Συγγενής του θύματος υποστηρίζει ότι η 49χρονη είχε χτυπήσει τον πατέρα της ξανά τα Χριστούγεννα. «Τον είχε ξαναχτυπήσει τον πατέρα της τα Χριστούγεννα. Το κορίτσι αυτό είναι πολύ άρρωστο, έχει ένας είδος σχιζοφρένειας, τώρα χρόνια και δεν έπαιρνε τα φάρμακά της», ανέφερε χαρακτηριστικά.