Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις που βλέπουν το «φως» αναφορικά με την επίθεση που βίωσε μαθητής σε γυμνάσιο της Πέλλας. Το παιδί δέχτηκε κάψιμο στο μάγουλο από τσιγάρο με τον δικηγόρο του να τονίζει «αυτό δεν είναι bullying, είναι βασανισμός».

Ο Αντώνης Ξυλουργίδης, δικηγόρος του μαθητή που καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βασανισμού στο σχολείο του, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Πέμπτης 25/4 και επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει κι άλλη καταγγελία στο ίδιο σχολείο, από μαθήτρια Γ Γυμνασίου για bullying από την ίδια παρέα».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο το 14χρονο αγόρι που βασανιζόταν από τα Χριστούγεννα, είχε μιλήσει σε καθηγήτρια και την υποδιευθύντρια του σχολείου του κι εκείνες δεν είχαν κάνει κάτι.

Αναφερόμενος στα όσα καταγγέλλουν τα παιδιά, ο Αντώνης Ξυλουργίδης τόνισε παράλληλα πως η συγκεκριμένη παρέα τα «πρόσταζε» να μην τους κοιτούν όταν μπαίνουν στο προαύλιο και να σηκώνονται από τα παγκάκια όταν τους το λένε.

«Διενεργείται προανάκριση, θα αναλάβει το υπουργείο. Το ίδιο το παιδί κάλεσε την Αστυνομία», είπε ο δικηγόρος, που έκανε γνωστό πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά «για μια σειρά γεγονότων σε αυτό το σχολείο».