«Με χτύπησε στο κεφάλι μου. Μπήκε μέσα στην τάξη μου, με χτύπησε στο κεφάλι, εγώ άρχισα να τρέχω έξω στις σκάλες, με χτυπάει ξανά, τρέχουμε. Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε. Και μετά βγάζει μαχαίρι και χτυπάει τον διευθυντή του σχολείου» συγκλονίζει ο μαθητής που δέχθηκε επίθεση με σφυρί από ένας 19χρονο στο σχολείο του στα Πατήσια.

Ο 18χρονος μαθητής με καταγωγή από τη Νιγηρία λέει πως την περασμένη Πέμπτη, ο αδελφός του 19χρονου δράστη που φοιτά στο ίδιο σχολείο, του είχε επιτεθεί. Μάλιστα, είχε μπει στην τάξη του για να τον πλησιάσει, με την καθηγήτρια να τον στέλνει στο γραφείο του διευθυντή.

«Στο διάλειμμα, αυτό το αγόρι, μπήκε μέσα στην τάξη, με βάρεσε, εγώ είπα στην κυρία ότι αυτό το αγόρι με χτύπησε και ο διευθυντής είπε στο αγόρι να γυρίσει σπίτι του. Μόλις τελείωσε το σχολείο εκείνη την ημέρα, αυτό το αγόρι φώναξε φίλους και τον αδελφό του να με περιμένουν έξω από το σχολείο και ο διευθυντής μου είπε να μη φύγω για το σπίτι μου. Να φωνάξει τον πατέρα μου πρώτα» περιγράφει, μιλώντας στο Live News.

Το περιστατικό, όμως, φαίνεται πως δεν ξεχάστηκε. Ο 18χρονος με τον 19χρονο αδελφό του και δράστη της επίθεσης, την επόμενη μέρα του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το γυμνάσιο.

«Η αστυνομία είπε “δεν ξέρω τι να κάνω τώρα”»

«Την Παρασκευή πηγαίνω στο σχολείο και αυτό το αγόρι και οι φίλοι του με περιμένουν απ’ έξω. Κι εγώ έτρεξα πίσω στο σπίτι μου. Φώναξα τον πατέρα μου που κάλεσε την αστυνομία. Κι η αστυνομία είπε ‘’δεν ξέρω τι να κάνω τώρα’’. Την Τρίτη, στις 8:30 το πρωί, μπαίνω στην τάξη και το αγόρι μπήκε κι αυτό μέσα, με χτυπάει, εγώ τρέχω έξω από την τάξη. Η καθηγήτρια μέσα στην τάξη του έλεγε: ‘’Έλα! Σταμάτα! Σταμάτα!’’» περιγράφει ο 18χρονος μαθητής από τη Νιγηρία.

«Είναι στο νοσοκομείο τώρα, θα βγει αύριο. Έχει ένα μεγάλο τραύμα από μεγάλο μαχαίρι. Δέκα αγόρια ήθελαν να παίξουν ξύλο με τον γιο μου», λέει ο πατέρας του παιδιού.

«20 λεπτά τον έψαχναν οι αστυνομικοί»

«Με το που τελείωσε η προσευχή, με το που έμπαιναν τα παιδιά μέσα προφανώς (σ.σ ο 19χρονος) πέρασε μαζί τους. Και αυτός, όπως ανέβαιναν τα παιδιά, πάει και βρίσκει τον Νιγηριανό και τον χτυπά στο κεφάλι. Ο διευθυντής ήταν κοντά, τον βλέπει και φωνάζει ‘’τι κάνεις εκεί;’’. Πάει να τον χωρίσει και τον μαχαιρώνει. Εγώ δεν κατάλαβα τι έγινε. Τότε ο διευθυντής μου λέει ‘’με μαχαίρωσαν, ένας εξωσχολικός’’», λέει στην εκπομπή του Mega ο φύλακας του σχολείου.

«Κατευθείαν κλείνω την πόρτα αλλά τότε ήρθε ο δράστης, με μια ψυχραιμία, ψυχρός, σαν να μην τρέχει τίποτα. Του λέω ‘’φίλε δεν βγαίνει κανένας’’. Αλλά εκείνος κατάφερε να φύγει. 20 λεπτά τον έψαχνα οι αστυνομικοί και όταν τον βρήκαν τους απείλησε και εκείνους με το μαχαίρι» καταλήγει ο φύλακας.