Σκηνές απίστευτης αγριότητας εκτυλίχθηκαν σε σχολείο της Κυψέλης το πρωί της Τρίτης όταν 19χρονος εξωσχολικός χτύπησε με σφυρί έναν 18χρονο μαθητή και μαχαίρωσε τον διευθυντή του σχολείου που έσπευσε να προστατεύσει τον μαθητή.

Τα ερωτήματα για το τι όπλισε το χέρι του 19χρονου από τη Γεωργία παραμένουν.  Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια εβδομάδα πριν, είχε γίνει ένα επεισόδιο μεταξύ του αδελφού του δράστη και του θύματος. Έτσι, ο 19χρονος σήμερα το πρωί αποφάσισε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Μάλιστα, τότε είχαν κληθεί και οι γονείς των παιδιών και η παρεξήγηση φάνηκε να είχε λυθεί. Όχι όμως για όλους.

«Για εμένα δεν είχε λυθεί τίποτα. Πήγα στο σχολείο για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του αδελφού μου και του 18χρονου και να υποστηρίξω τον αδελφό μου», ανέφερε ο δράστης στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το Mega.

Το χρονικό – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Μόλις είχε τελειώσει η προσευχή. Με τις τσάντες στα χέρια οι μαθητές κατευθύνονταν στις τάξεις τους. Ανενόχλητος, ο 19χρονος δράστης μπαίνει στο σχολείο και μόλις εντοπίζει τον 18χρονο μαθητή, τον χτυπά με ένα σφυρί στο κεφάλι. Στο σχολείο επικρατεί πανικός.

Το σφυρί και το μαχαίρι με τα οποία χτύπησε τον μαθητή και τον διευθυντή του σχολείου ο 19χρονος

«Χτύπησε με ένα σφυρί το κεφάλι του παιδιού και το χτυπούσε στο κάγκελο που είναι στα σκαλιά», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Ενώ ο μαθητής είναι πεσμένος σε μια λίμνη αίματος, στο σημείο φθάνει ο διευθυντής που ακούει τα παιδιά έντρομα να ουρλιάζουν. Τότε, ο 19χρονος εξωσχολικός βγάζει ένα μαχαίρι και το καρφώνει στην κοιλιά του διευθυντή.

Όπως λέει ένα από τα παιδιά, κανείς δεν προσπάθησε να βοηθήσει, ενώ κάποιοι μάλιστα παρότρυναν τον 19χρονο να συνεχίσει την επίθεση.

«Ήταν γεμάτο παιδιά το σχολείο και ουσιαστικά κανένας δεν πήγε κοντά να βοηθήσει. Απλά φώναζαν και καλά για να συνεχιστεί, φώναζαν και καλά beef, δηλαδή ξύλο».

Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

«Έχει ένα τραύμα στην αριστερή πλάγια κοιλιακή χώρα. Ο άνθρωπος είναι σταθερός, δεν είναι σε κατάσταση που στην παρούσα φάση να φοβόμαστε για κάτι. Αυτές οι κακώσεις που έχει είναι κακώσεις που πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί», είπε ο Ανδρέας Ζεβλάς, διευθυντής Γ’ χειρουργικής του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Ο 18χρονος μαθητής με καταγωγή από τη Νιγηρία φέρει τραύμα στο κεφάλι, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο. Όπως λέει η σύζυγος του διευθυντή, στο συγκεκριμένο σχολείο τα προβλήματα είναι συχνά.

«Είναι ένα σχολείο που γενικά αντιμετωπίζει προβλήματα με εξωσχολικούς, με ναρκωτικά. Κάθε μέρα κάτι γινότανε. Έχει πάει πάρα πολλές φορές στο τμήμα τον έχουν απειλήσει».

Ο δράστης με καταγωγή από τη Γεωργία που έσπειρε τον τρόμο στο σχολείο, μετά την επίθεση κρύφτηκε στο υπόγειο όπου και συνελήφθη.