Σήμερα θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν οι συλληφθέντες του κυκλώματος μαστροπείας που εξέδιδε ανήλικες. Σύμφωνα με τις Αρχές, «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται να είναι μια 25χρονη, ενώ μαζί της δρούσαν ο σύντροφός της, καθώς και ένας 54χρονος. Τα θύματα είναι επτά ανήλικα κορίτσια ηλικίας από 15 έως 17 ετών.

Η 25χρονη φέρεται να «ψάρευε» πελάτες για τα ανήλικα κορίτσια και μάλιστα τα συνόδευε σε πολλά ραντεβού. Για κάθε ραντεβού, η ίδια έπαιρνε από 50 έως 100 ευρώ.

Μέχρι τώρα έξι άτομα έχουν ταυτοποιηθεί για ερωτικές συνευρέσεις με τα ανήλικα κορίτσια, στα οποία κατέβαλαν από 200 έως 400 ευρώ ανά ραντεβού. Μάλιστα, υπήρχαν περιπτώσεις που έπειτα από προτροπή της 25χρονης, οι πελάτες αντί χρημάτων πλήρωναν τα ανήλικα κορίτσια με κοκαΐνη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι κι ένας 25χρονος από την Πετρούπολη, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε σχέση τα τελευταία χρόνια με την 25χρονη αρχηγό του κυκλώματος και ήταν αυτός που πήγαινε τα ανήλικα κορίτσια στα ραντεβού.

Για το κύκλωμα που δρούσε από το καλοκαίρι του 2023, έχουν γίνει ακόμα τέσσερις συλλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας 54χρονος άνδρας που μετέφερε τα ανήλικα κορίτσια στα ραντεβού, ένας 55χρονος, ένας 36χρονος, καθώς και ένα κορίτσι 20 ετών που φέρεται να εξέδιδε μια ανήλικη κοπέλα και να αποκόμιζε χρηματικό ποσό από τα ραντεβού.

«Τους δίνουν ναρκωτικά για να τις κρατούν εξαρτημένες»

«Τους δίνουν ναρκωτικά για να τις κρατούν εξαρτημένες», είπε, μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. «Σε κάποιες περιπτώσεις και ανήλικες ψάχνουν τέτοια κυκλώματα, γιατί αυτά έχουν πελατολόγιο και υπάρχουν και ανήλικες οι οποίες εκδίδονται και μόνες τους, 15 και 16 χρόνων επί χρήμασι πουλάνε τον εαυτό τους και δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό. Αλλά εδώ μιλάμε για κύκλωμα».

«Είδαμε σε αυτό το κύκλωμα που πιάστηκε ότι συνελήφθη και ένας ο οποίος διατηρούσε κατάστημα που έκανε τατού, αυτός έκανε τατού στα κορίτσια και σαν αντάλλαγμα τα κορίτσια του προσέφεραν σεξ», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης επίσης, «αυτός ο άνθρωπος είχε συλληφθεί και στο προηγούμενο κύκλωμα, ήταν γνωστός της “Λορέλας” και ήταν και πελάτης των ανήλικων κοριτσιών από το πρώτο κύκλωμα. Δύο κορίτσια που τώρα εξεδίδονταν στο δεύτερο κύκλωμα, παλιότερα εξεδίδονταν στο πρώτο. Είναι συγκοινωνούντα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, «τα κορίτσια είναι πάνω από 15, οπότε δεν είναι κακουργηματική πράξη, είναι πλημμέλημα. Όσοι συνελήφθησαν ως πελάτες και αποδεικνύεται ότι πήγαν με τα κορίτσια, τους ασκείται δίωξη για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξη. Εδώ έχουμε και κάποιους πελάτες οι οποίοι ως αντάλλαγμα αντί για χρήματα, έδιναν ναρκωτικά. Για να κρατάνε τα κορίτσια εξαρτημένα, το κύκλωμα φρόντιζε κάποιοι πελάτες που ήταν διακινητές κοκαΐνης να πληρώνουν σε είδος».

«Αυτά τα κορίτσια είχαν αποδεχτεί αυτήν την κατάσταση, ήθελαν να βγάλουν χρήματα, το κύκλωμα τις εκμεταλλεύτηκε, αλλά ήθελαν να βγάλουν λεφτά».

«Το μυστικό κρύβεται στην οικογένεια» σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης. «Πάει να πει ότι υπήρχε θέμα, γιατί δεν μπορεί να μην ξέρεις ότι το κορίτσι σου εκδίδεται. Αυτοί που ψαρεύουν κορίτσια και τα ρίχνουν σε αυτό το επάγγελμα ξέρουν πού απευθύνονται, βλέπουν πού είναι ευάλωτο το περιβάλλον».