Ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε ότι το BBC ετοιμάζει εκπομπή για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, με τον ποινικολόγο να αναφέρει ότι δεν έχει υπάρξει κανένας σωστός χειρισμός στην υπόθεση και μάλιστα από την πρώτη στιγμή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο πως «ήμουν κατηγορηματικός από την πρώτη στιγμή, ότι εδώ δεν έχει γίνει τίποτα σωστά. Η ανάκριση-προανάκριση περιορίζονταν στο αν η Ρούλα ήταν στεναχωρημένη, όταν το παιδί της είχε ανακοπή ή έμενε τετραπληγικό. Δεν είχε καμία σωστή ιατρική προσέγγιση. Οι γιατροί που εγκαλούντο και καμιά 20αρια νοσοκόμες, έκαναν και τους ψυχολόγους, νοσοκόμα είπε το σύνδρομο Μινχάουζεν και πήγαν να πέσουν τα τσιμέντα».

«Όσοι γιατροί ήρθαν, ήρθαν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, για να μην φανεί ότι από ιατρικό λάθος έμεινε τετραπληγικό το παιδί. Οι γιατροί είπαν ψέματα ότι δεν χορήγησαν τίποτα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, σημείωσε ότι «θα γίνει εκπομπή στο BBC, “Πισπιρίγκου Gate” και εκεί είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει παγκόσμια την κοινότητα».