Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας Τυρνάβου και Συνεταιρισμοί της επαρχίας Τυρνάβου, πραγματοποίησαν σήμερα επαρχιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία του Αμπελώνα για τα προβλήματα της τιμής και διάθεσης στα συμπύρηνα ροδάκινα και τα βιομηχανικά αχλάδια.

Όπως τονίσθηκε από τους ομιλητές, για μια ακόμα χρονιά η Ένωση Κονσερβοποιών με την παρελκυστική της τακτική, επιχειρεί να πάρει την φετινή παραγωγή σε εξευτελιστικές τιμές.

Χρονιά που, όπως τόνισαν οι ομιλητές, οι συνθήκες ευνοούν καλύτερη τύχη για τον αγρότη- ροδακινοπαραγωγό και την παραγωγή του καθώς δεν υπάρχουν ουσιαστικά αποθέματα από την περσινή χρονιά σε κομπόστα, ενώ έχουν εξαντληθεί αυτά του κύβου και του χυμού.

Τα βασικά αιτήματα που διατυπώνονται αφορούν την διεκδίκηση κατώτερης εγγυημένης ικανοποιητικής τιμής. Τιμή που για φέτος, ζητούν να ανέλθει στα 35 λεπτά για τα βιομηχανικά ροδάκινα και στα 45 λεπτά στα βιομηχανικά αχλάδια.

Ζητούν επίσης την τιμαριθμική αναπροσαρμογή χωρίς παρακρατήσεις, της ενιαίας επιδότησης καθώς και την ουσιαστική παρέμβαση του κράτους και την αναβάθμιση του ρόλου των Συνεταιρισμών συνολικά στον τομέα των οπωροκηπευτικών.

Η επαρχιακή συγκέντρωση, όπως τόνισαν οι διοργανωτές, πραγματοποιείται την ίδια ημέρα της αντίστοιχης νομαρχιακής κινητοποίησης που οργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι και η Επιτροπή Αγώνα του Ν. Πέλλας , με τα ίδια ενιαία αιτήματα, ενώ συντονισμός υπάρχει και με τον ν. Ημαθίας, έτσι που για πρώτη φορά να έχει επιτευχθεί ουσιαστικά πανελλαδικός συντονισμός στα αιτήματα και τον αγώνα.