Η δημόσια δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προκαλεί μια σειρά από διαδικαστικά ζητήματα.

Κι αυτό γιατί βρισκόμαστε σχεδόν τρία εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές και τα ψηφοδέλτια έχουν τυπωθεί κανονικά, έχουν φύγει από τις αποθήκες του Υπουργείου Εσωτερικών και κατευθύνονται στα εκλογικά κέντρα. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς είναι χρονικά αδύνατον να τυπωθούν τώρα νέα και να πάνε στην ανακύκλωση όλα τα προηγούμενα της εν λόγω περιφέρειας.

Κατά συνέπεια το όνομά του θα υπάρχει κανονικά ωστόσο το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς επίσης και πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του κ. Κατρούγκαλου έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο, παραμένει κανονικά σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει τη δυνατότητα να παραδώσει την έδρα του και να ορκιστεί πλέον βουλευτής ο πρώτος επιλαχών του κόμματος.

Πάντως θα πρέπει να διευκρινιστεί πως όσοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βάλουν σταυρό δίπλα στο όνομα του κ. Κατρούγκαλου, τα ψηφοδέλτια δεν θα λογιστούν ως άκυρα αλλά θα μετρήσουν κανονικά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την Κατερίνα Δράκου, ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Newsbeast, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται διαδικασία απόσυρσης. Τα ψηφοδέλτια είναι στους εκλογικούς σάκους. Κάποιοι αντιπρόσωποι θα έχουν πάρει τους σάκους. Στα ψηφοδέλτια του Βορείου Τομέα θα υπάρχει το όνομα του Κατρούγκαλου. Αν τον ψηφίσουν και εκλεγεί, είναι δικό του θέμα αν θα παραιτηθεί. Αυτό είναι δικό του θέμα».