Ένας άνδρας είναι εθισμένος στο marmite από τη βρεφική του ηλικία και το καταναλώνει καθημερινά, ενώ είχε φτάσει σε σημείο που δεν μπορούσε να φάει άλλο φαγητό, ειδικά φρούτα και λαχανικά.

Ο 37χρονος Βρετανός Michael Pryce-Jones δοκίμασε για πρώτη φορά το παραπάνω προϊόν που είναι εκχύλισμα μαγιάς σε ηλικία 2 ετών και έκτοτε αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερος δεσμός με το συγκεκριμένο φαγητό.

Από τότε, μέχρι και σήμερα που έγινε 37 ετών τρώει ευλαβικά κάθε μέρα το λιγότερο δύο φέτες του τοστ που περιέχουν marmite, με αποτέλεσμα να καταναλώνει ένα βάζο των 500 γραμμαρίων σε μια εβδομάδα. Μάλιστα, απέφευγε συστηματικά τα φρούτα με τα λαχανικά, αφού αισθανόταν πνιγμό κάθε φορά που δοκίμαζε.

«Έγινε κάτι σαν θρησκεία, δεν μπορούσα να το αποφύγω», είπε σύμφωνα με δημοσίευμα της The Sun και πρόσθεσε πως «λατρεύω τη γεύση του. Δεν υπάρχει μέρα που να την έχω φάει, είναι σαν να ακολουθώ ευλαβικά ένα πρόγραμμα».

Ωστόσο, το προϊόν μπορεί να μη θεωρείται ανθυγιεινό, αλλά λόγω της κατάχρησης οδήγησε τον Michael να αγγίξει τα 114 κιλά, οπότε επισκέφθηκε τον υπνοθεραπευτή David Kilmurry και τού διέγνωσε διαταραχή αποφεύγουσας-περιοριστικής πρόσληψης τροφής.

Έτσι, έγιναν αρκετές συνεδρίες και ο 37χρονος κατάφερε να βάλει κι άλλα τρόφιμα στη διατροφή του, όπως γιαούρτι, φρούτα και κοτόπουλο.

«Μετά τις συνεδρίες με τον David, μπορώ να τρώω και άλλα πράγματα», είπε ο άνδρας, όμως ξεκαθάρισε ότι εξακοκουθεί να υποκύπτει στον εθισμό του που κρατάει εδώ και 35 χρόνια.