«Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στην Αμερική χωρίς κανένα διαπραγματευτικό χαρτί, αφού είχε ψηφίσει τα πάντα και προφανώς δεν έφερε τίποτα αλλά δυστυχώς μας έφερε νέο λογαριασμό, 11,5 δις για τις εξοπλιστικές δαπάνες. Είναι ύβρις το ότι έκανε παραλληλισμό ανάμεσα σε μια μεγάλη στιγμή της ελληνικής Επανάστασης, της Έξοδος του Μεσολογγίου και της Μαριούπολης» τόνισε η βουλευτής του Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών και αναπληρώτρια τομεάρχης κοινωνικής αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο 105,5.

Κατά την ίδια, ο πρωθυπουργός «δεν είπε μισή κουβέντα για τα προβλήματα του ελληνικού λαού, ούτε ανέφερε τίποτα για την Τουρκία γιατί γνωρίζει καλά ότι στο Κογκρέσο υπάρχουν βουλευτές που στηρίζουν την Τουρκία. Ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάλογες συναντήσεις πάντοτε υπερασπιζόταν τα συμφέροντα της χώρας και συμπεριφερόταν ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων».

Αναφερόμενη ακολούθως στις σημερινές φοιτητικές εκλογές υπογράμμισε πως «πρέπει να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για δημόσια δωρεάν παιδεία. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε τους εισακτέους σε 77.000 και λόγω της τράπεζας θεμάτων, πέρυσι μειώθηκαν σε 68.000 και φέτος θα μειωθούν κι άλλο, θα καταλήξουν 50.000. Η κυβέρνηση μειώνει στο 1/3 τους εισακτέους στα ελληνικά πανεπιστήμια».

Για τη δε στεγαστική κρίση, επεσήμανε ότι «αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Το πρόβλημα δημιουργείται από τη σχέση εισοδημάτων (3η χειρότερη θέση στην Ευρώπη) και δαπανών στέγης (από τις υψηλότερες στην Ευρώπη). Όπως επισημαίνει η eurostat το 2020, το 40% του πληθυσμού ξοδεύει πάνω από το μισό του εισόδημα σε έξοδα στέγης, όταν ο ευρωπαΐκός μ.ο. είναι 9,2%. Σήμερα 1 στα 2 νοικοκυριά δεν τα βγάζει πέρα με τα έξοδα στέγης. Έχουμε νέο σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης, που περιλαμβάνει τα εξής:

1ον κατάργηση του Πτωχευτικού Νόμου για να μην γίνει αναδιανομή του πλούτου των ελληνικών νοικοκυριών, γιατί τα 4/5 του πλούτου των νοικοκυριών στη χώρα μας είναι η κατοικία, και προστασία της πρώτης κατοικίας.

2ον Για νέους και νέα ζευγάρια ηλικίας 24-40 ετών επιδότηση ενοικίου από 140€ το μήνα το 1ο άτομο έως 350€ το μήνα για ζευγάρι με 2 παιδιά για εισοδήματα από 10.000€ το άτομο μέχρι 25.000€ για ζευγάρι με 2 παιδιά.

3ον Μέτρα για την αντιμετώπιση της φούσκας ακινήτων με έλεγχο του airbnb και της ανεξέλεγκτης δραστηριότητας του από ξένα κεφάλαια και δημιουργία Τράπεζας Στέγης, που θα περιλαμβάνει χιλιάδες ακίνητα. Οι ιδιώτες θα λάβουν ένα πακέτο κινήτρων, φορολογικά (απαλλαγή ΕΝΦΙΑ), ενεργειακή αναβάθμιση, 12 σίγουρα ενοίκια κάθε χρόνο, επιστροφή του ακινήτου στην κατάσταση που ήταν, ώστε να τα διαθέσουν στο κράτος. Είδαμε ότι το πείραμα αυτό πέτυχε στη Βαρκελώνη αλλά και στη χώρα μας με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ».