Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Ελεύθερη Αττική» ανακοίνωσε ο Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξη Τύπου, λίγες μόλις ώρες μετά το νέο αδιέξοδο στο οποίο κατέληξε η συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής.

Όπως σημείωσε ο κ. Αλαβάνος, τις επόμενες ημέρες το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής θα αποφασίσει για τον επικεφαλής του συνδυασμού, που προφανώς θα είναι ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και την αδυναμία να υπάρξει κοινός υποψήφιος, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι «δεν χρειαζόταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αν τοποθετούμασταν με βάση τα κριτήρια της κοινωνίας και όχι με βάση τα κριτήρια προσώπων και ομάδων».

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι είναι μια πρόταση, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφερε ότι θα μπορούσε να ήταν κοινός υποψήφιος, αλλά δεν δέχθηκε ο ίδιος.