Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα των δημητριακών και των ζωοτροφών, ο  υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «καίριο πλήγμα δέχονται γεωργοί και κτηνοτρόφοι της χώρας εξαιτίας και της αδράνειας και αδιαφορίας που επιδεικνύει, εδώ και μήνες, η κυβέρνηση για θέματα του πρωτογενούς τομέα».

«Η καθήλωση των τιμών των σιτηρών μέχρι και το προηγούμενο 10ήμερο κάτω από τα 0,12 ευρώ το κιλό είχε ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί δημητριακών (σιτάρι σκληρό-μαλακό, κριθάρι) να πωλήσουν τη σοδιά τους την περίοδο του αλωνισμού κάτω από το κόστος παραγωγής. Η καθυστέρηση αυτή της κυβέρνησης για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης και η επίδειξη παντελούς αδιαφορίας γύρω από τις εξελίξεις στην αγορά των σιτηρών και των ζωοτροφών πλήττει σοβαρά, τόσο το εισόδημα των παραγωγών, όσο και την ανταγωνιστικότητα της κτηνοτροφίας», αναφέρει ο κ. Κασαπίδης και προσθέτει:

«Με δύο λόγια από τη στάση αυτή της κυβέρνησης ευνοημένοι βγαίνουν οι μεσίτες και οι εισαγωγείς σιτηρών και ζημιωμένοι οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι της χώρας».