Σφοδρή επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης εξαιτίας της επερχόμενης μεταβολής του ΦΠΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής της Ν.Δ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την απόφαση των εστιατόρων για στάση πληρωμών προς το Δημόσιο.

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «όνειρα θερινής νυκτός» αναφερόμενος στις προβλέψεις για έσοδα 750 εκατομμυρίων, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για όργια φοροδιαφυγής στα οποία θα οδηγήσει το νέο μέτρο.

Αναφερόμενος στα στις πιθανότητες συναίνεσης στην οικονομική πολιτική ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να έρθει κοντά στις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ουσιαστικά αποκλείοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παρόλα αυτά δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ΝΔ έχει υπερψηφίσει σχεδόν τα μισά από τα νομοσχέδια που έχει φέρει στη Βουλή το κυβερνών κόμμα.

Κλείνοντας, σχετικά με τις επιτροπές για τη διερεύνηση πιθανών σκανδάλων, ο Κυρ. Μητσοτάκης τις χαρακτήρισε «στάχτη καθώς δεν έχουν καταφέρει τίποτα».